| Anonimussss3837 a întrebat:

Spuneti-mi si mie va rog daca stiti rezolvarea unei astfel de situatii:
Un tanar, care are 19 ani, a terminat liceul etc vrea sa plece la manastire. Parintii lui nu sunt de acord. Persoana respectiva nu poate merge decat daca stie ca politia nu va veni sa se faca scandal la manastire.
Exista vreo procedura pe care o poate face pentru ca politia sa nu se poata implica, tinand cont ca este deja major?
Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| TCosminn a răspuns:

Este major deja si nu se poate considera fuga de acasa ca parintii lui sa-l dea disparut cum am mai auzit noi cu ani in urma. De obicei, fuga la manastire nu se face asa, cu certuri si neintelegeri, ori fugi pe nestiute ori stai acasa. Stiu multi calugari care aveau ganduri de manastire de cand erau mici si au anulat plecarea lor in manastire tocmai pentru ca parintii lor ii rugau sa ii ingrijeasca pana mor si apoi puteau pleca, vindeau tot, faceau milostenie si plecau. Dar mai sunt si altii care au plecat, cu conditia ca aveau frati care sa se ingrijeasca de parinti, nu-i lasau singuri. Acum, el e tanar, parintii lui se pot descurca, au timp sa isi aranjeze viata. Sper ca acest tanar sa nu intre in manastire cu gandul de a se calugari, ci sa fie lasat cativa ani ca frate de manastire, altfel exista pericolul ca el sa depuna juramantul monahal si sa vrea dupa cativa ani sa iasa din manastire. In cazul asta e grav.

6 răspunsuri:
| ALGator a răspuns:

Nu există. Dar dacă e lăsat în pace și părinții păstrează o relație frumoasă și degajată cu el, e posibil să se răzgândească.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Nu exista nici o procedura pentru ca nu e nevoie. Politia si absolut nimeni nu poate face nimic ( nu se implica ) unui major care hotaraste cum sa-si traiasca viata cum ii place.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In mod sigur ca politia nu se va implica, de altfel nici un organ din Romania nu se va implica.
Fiecare persoana fizica majora are dreptul sa-si aleaga drumul in viata si nimeni nu poate cenzura asta, atata timp cat nu comite ilegalitati.

| Anonimussss3837 explică (pentru Popescu_Eugen_1964):

Cunosc o persoana, care majora fiind, tot asa a plecat, iar parintii au mers cu sri ul dupa ea, a trebuit sa dea declaratii la politie etc...

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu se implica nicio politie atat timp cat e major.

si... hai serios cu SRI? tu cred ca nu stii cu ce se ocupa SRI de zici povesti din astea

| Violleta2022 a răspuns:

Conform legii, la 19 ani baiatul este major si poate sa decida ce vrea. Dupa 18 ani parintii NU mai au dreptul sa decida pentru baiat!
Nu-ti fa probleme, nici macar Politia nu poate sa-i schimbe decizia, asta este legea! Nu este ilegal sa plece la manastire, iar daca baiatul asta vrea sa o faca, sa mearga cu Dumnezeu inainte, pentru ca nimic legal nu-l opreste, are acest drept de la varsta de 18 ani impliniti!