| danyz a întrebat:

Sunt destul de sigur ca majoritatea stiti de conflictele care au avut parte intre Ucraina si Rusia in ultimele saptamani pe plan politic si teritorial.Acum ca Rusia a reusit sa anexeze Crimeea se pare ca si Transnistria, parte integrata a Republicii Moldova, ar dori sa i se alature marelui stat sovietic.Eu nu vreau sa discutam despre acest subiect, ci despre unul nou care tine si de noi (nu vreau sa spun ca nu trebuie sa ne intereseze soarta Transnistriei). Uitati articolul aici:http://www.libertatea.ro/......85985.html
Ce parere aveti despre propunerea rusilor? Credeti ca ar trebui sa ne intereseze si sa o luam in considerare sau pur si simplu sa o ignoram?

9 răspunsuri:
| sublime89 a răspuns:

Nu cred ca e deloc probabil un astfel de scenariu. Nu ar fi deloc in interesul rusilor sa dea practic tot vestul Ucrainei unor tari membre UE si NATO. Ei fix asta incearca sa evite. Ei si-ar dori sa poata pastra toata Ucraina de partea lor, sau macar sa fie un stat neutru tampon intre ei si occidentali.

| Daalalifnuunalif a răspuns:

Buna, sincera sa fiu, nu stiu in final ce va vrea Putin sa faca pana la urma, dar, nu este asa de bine ce va face. Daca intr-adevar vrea sa inceapa pe parcurs al 3-lea razboi mondial, este durere! Dumnezeu trebuie sa fac o minune! Nici nu mai stii ce si cum sa mai crezi.

| Kaℓi a răspuns:

Nu e propunerea rusilor, e o declaratie a lui Jirinovski prezentata in stilul caracteristic de tabloidul Libertatea...
Din tot articolul, asta nu-mi place cum suna "În acest context, pentru a-şi justifica acţiunile de anexare din ultimele zile, Moscova ar trebui să invite Polonia să preia partea de nord a Ucrainei, luată de Stalin de la polonezi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, invită Ungaria să preia zona Transcarpatia, unde există o comunitate maghiară, iar România să preia Bucovina de Nord, adică zona Cernăuţilor."
Adica... asta " Ungaria să preia zona Transcarpatia, unde există o comunitate maghiară"
Dar, cum spuneam, Jirinovski si Libertatea, surse de mare incredere.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mă doare-n cot de Ucraina. Dacă ruşii vor s-o anexeze în întregime, să o facă. Transnistria pot s-o lase în pace, că nu-i aşa importantă pentru ei. laughing

| LegionarulRoman a răspuns:

Https://www.youtube.com/watch?v=XqgLcip2AgI

Te rog sa urmaresti intreaga emisiune, dat fiind faptul ca e prezent s generalul Chelaru, fata de care am un respect deosebit.

Acolo vei avea o alta viziune fata de cea propagata la televiziunile oficiale de dimineata pana seara.

| 0x11111051 a răspuns:

Nu inteleg, de ce toti folosesc cuvintul "a anexat"? A anexa, dupa cum stiu de la istorie, este alipirea prin forta a unui stat sau o parte a statului, la alt stat!

In primul rind, s-a organizat un referendum si, in mare parte, multi au ales pentru alaturarea la rusi.

In al 2 rind, Rusia are tot dreptul istoric sa alipeasca Crimeea la ea.

| danyz explică (pentru 0x11111051):

Inteleg ca esti indignat, dar nu mi-o lua in nume de rau. Dupa cum observ esti rus si este normal sa iti iubesti patria mama.Am spus ''anexat'' pentru ca acesta este termenul folosit in publicatii, ziare si la televizor.Personal nici eu nu sunt de acord cu termenul, populatia Crimeei a ales ce vrea sa faca, deci nu este o anexare.Si legat de istoria Crimeei, ai la fel de multa dreptate. Oricum Ucraina este un stat format din teritoriile altor state.

| 0x11111051 a răspuns (pentru danyz):

Man, eu nu is rus. Daca as fi, nu as intelege limba romana. Eu o cunosc destul de bine. happy. Nu am avut nimic impotriva, doar nu intelegeam de ce toti folosesc "a anexa"

| danyz explică (pentru 0x11111051):

Scuze! Credeam ca esti dupa nume.