Suni la primăria de acolo și îi rogi să-ți spună cine a fost primar în aceea perioada au toate datele stocate în arhiva!
Dacă nu ai trăit atunci, nu ai să știi cum a fost. Propaganda de acum denaturează, ca să pară minunat capitalismul original de cumetrie de acum. Aveam un student, care susținea asta. Clasicii marxism-leninismului ( minunată știință, luminează mințile întunecate) nu au lămurit destul ce se va întâmpla după ce comunismul...
Îți mulțumim din inimă, Partid,
Al celor ce muncesc nepăsători,
Și rumegă în ei un gând perfid,
Că mâine ieși la pensie, și mori.
Și o să îți spun și eu ca Akela, lupul din Cartea Junglei de Kipling.
- Ați vrut libertate? Acuma mâncați-o!
Intreaba pe actualu' cine a fost fostul' din '89. Sau online la Arhivele Naționale ale României
Nu trebuie să trăiesc atunci ca să pot analiza niște fapte istorice. După logica asta oricine nu a trăit în vremea războaielor mondiale nu poate spune că a fost rău.
Și nu zic că unora nu le era bine în comunism, dar nu erau majoritatea.
Problema nu e regimul de acum. Problema sunt oamenii de la conducere.
Uite de exemplu taică-meu avea un naș care lucra la garda financiară. Îți dai seama cu ce venea acasă în comunism. Și ce dădea la neamuri și fini și prieteni. Normal că pentru el era foarte bine. Și pentru rude. Cu toate astea, soția lui deși financiar avea tot ce și-ar putea dori, el nu o înșela bătea sau ceva, nu era de acord cu regimul și ce face el. Și l-a lăsat. Nu putea spune nimic pentru a-l face să plătească, pentru că îți dai seama, ea a doua zi nu ar mai fi existat.
Rudele, ce crezi? O considerau nebună pe ea că l-a lăsat.Acum fiecare trage concluziile în funcție de mentalitate.
Tata era adolescent, logic că se bucura când primea ceva, dar nu îi e dor de comunism și niciodată nu a fost adeptul lui. Fratele lui taică-meu da. Mentalitate.