Nu poti vinde cu certificat de producator! --- certificatul este valabil pentru vanzarea la piata, din productia proprie, a legumelor, florilor, fructelor.Ori, borsul este un aliment de origine non-animala care SE PREPARA! Pentru ca este un aliment care se prepara/fabrica, ai nevoie de autorizatie pentru vanzarea lui. Orice aliment preparat sau procesat este supus controlului pentru siguranta alimentului. Autoritatea care se ocupa de siguranta alimentului este ANSVSA, respectiv Directia sanitar veterinara si pentru siguranta alimentelor judeteana(DSVSA judeteana)--- vezi ce autorizari da:http://www.ansvsa.ro/? pag=17
Iti sugerez sa citesti ANEXA la Ord. nr.111/2008 in special capitolul III-fabricarea produselor de origine nonanimala :http://www.federatia-agrostar.ro/......BRANZA.pdf
Asa sa intelegi ca vei avea nevoie si de autorizarea spatiului unde vei prepara/fabrica borsul. De asemeni va fi nevoie de analize de laborator a materiilor prime(apa si taratele )--- acestea se analizeaza bacteriologic si fizico chimic.
In plus, produsul care-l vinzi pe piata va trebui imbuteliat si etichetat conform normelor in vigoare--- vezi aici:http://legislatie-sanitara.ro/? p=6781
In mod legal ai nevoie sa fii autorizat ca persoana fizica (PFA) sau sa ai o forma juridica de activitate.
Pot sa deschid un SRL dar pe urma ce acte am nevoie sa produc acest produs? ce conditii? ce avize?
Pot sa imi scot certificat de producator pe numele meu de la Primarie si prin SRL sa vand ?
Vezi ca ai primit un raspuns de la alessia5158.
Multumesc mult , ma voi documenta si voi incerca
Poti sa-mi spui te rog cum pot ajunge pe piata cu acest produs? ce mari distribuitori sunt? Multumesc.
Nu te pot ajuta cu mai mult!--- n-am fost interesata niciodata de asemenea facere. Informatia pe care ai cerut-o initial (pentru care ai primit raspunsul meu) ti-ar fi putut fi furnizata de catre orice persoana care lucreaza sau a lucrat in domeniul sigurantei alimentului.
Succes pe mai departe!
Nu poti vinde cu certificat de producator! --- certificatul este valabil pentru vanzarea la piata, din productia proprie, a legumelor, florilor, fructelor.Ori, borsul este un aliment de origine non-animala care SE PREPARA! Pentru ca este un aliment care se prepara/fabrica, ai nevoie de autorizatie pentru vanzarea lui. Orice aliment preparat sau procesat este supus controlului pentru siguranta alimentului. Autoritatea care se ocupa de siguranta alimentului este ANSVSA, respectiv Directia sanitar veterinara si pentru siguranta alimentelor judeteana(DSVSA judeteana)--- vezi ce autorizari da:http://www.ansvsa.ro/? pag=17
Iti sugerez sa citesti ANEXA la Ord. nr.111/2008 in special capitolul III-fabricarea produselor de origine nonanimala :http://www.federatia-agrostar.ro/......BRANZA.pdf
Asa sa intelegi ca vei avea nevoie si de autorizarea spatiului unde vei prepara/fabrica borsul. De asemeni va fi nevoie de analize de laborator a materiilor prime(apa si taratele )--- acestea se analizeaza bacteriologic si fizico chimic.
In plus, produsul care-l vinzi pe piata va trebui imbuteliat si etichetat conform normelor in vigoare--- vezi aici:http://legislatie-sanitara.ro/? p=6781