Asta depinde si cati ani ai! depinde iar si de decizia parintilor tai, daca sunt de acord cu asta sau nu.
Daca esti minora nu ai niciun drept, ba mai mult il bagi la belele pe el daca e major.
Copii bezmetici. credeti ca tot ce zboara se mananca. ti a luat unul mintile si gata parintii nu mai sunt buni. sa vezi cum te intorci tu in genunchi cand se plictiseste de tine sau gaseste una mai buna la pat. nu iei niciodata combinatiile de genul
Daca esti minora, e decizia parintilor tai, daca esti majora te duci la politie si iti schimbi buletinul.
Nu te poti muta fara acordul parintilor, fiindca esti minora. Si nici nu poti da o declaratie la politie, politia nu se ocupa de asemenea probleme, nu le intra in atributii.
Parintii au dreptul sa ceara, pe calea unei actiuni in justitie, inapoierea ta la domiciliu. De asemenea prietenul tau ar putea fi fi invinuit de seductie, daca ti-a facut promisiuni de casatorie.
Sfatul meu este sa astepti macar pana faci 18 ani si devii majora. Din nefericire, la varsta mea, am vazut destule asemenea situatii, care nu s-au terminat bine pentru fata, unele s-au ales chiar cu copii de crescut. De altfel, daca ai observat, sunt destule postari pe aceasta tema si pe TPU.
Stiu ca ai mai multe cunostinte in domeniu,totusi cunosc caz in care fata s-a mutat la baiat, el fiind major,ea, nu, parintii fetei au fost cu politia sa o ia inapoi, ea a refuzat si au dat cu totii declaratie la politie prin care baiatul se obliga sa o tina in scoala, sa ii asigure traiul zilnic, parintii lui se obligau sa le asigure o camera cel putin pana cand fata devenea majora, ei avand casa in proprietate. Bineinteles, desi ei o tineau, ea s-a intors acasa plangand, pentru ca era tratata ca o vagaboanda, ca o sclava.
Exact ce spuneam, ar face mare greseala sa se mute.
Pesemne ca parintii fetei aveau cunostinte la politie, altfel aceasta n-ar fi trebuit sa se implice, fara a avea o hotarare judecatoreasca.