Nu are nici o legatura, depune plangere penala acum, impreuna cu un parinte, pentru infractiunea de lovire sau alte violente si insista sa se faca urmarirea penala.
Conform Codului penal, citez:
"Art.193. Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Plangerea prealabila trebuie facuta in maximum 3 luni de la data faptei, altfel nu pot fi trasi la raspundere faptasii.
Mi se pare ca politistul care ti-a spus sa astepti nu vrea sa se ocupe de urmarire, el trebuia sa-ti ia plangerea si s-o inregistreze.
Plângere am depus împotriva celui care m-a lovit, dar trebuie să îi dau în judecată și mi-a zis să aștept până fac 18 ani
Nu este adevarat ce ti-a spus, poti sa-i dai in judecata impreuna cu un parinte si acum. nu trebuie sa astepti pana vei implini varsta de 18 ani.
Păi au zis să aștept vârsta de 18 ani ca să nu mai pună protecția copilului și avocat
Am depus plângere cu părintele și trebuie să merg în instanță cred
In instanta de judecata vei fi citata doar daca procurorul il trimite in judecata pentru infractiune si aceasta poate dura, chiar si mai multe luni.
Adi1987 întreabă: