| Plesa_Nicolae_1960 a întrebat:

Buna ziua am executat o pedeapsa in Iugoslavia din anul 1999 pana in anul 2005 pentru infractiunea de tilharie.Din anul 2005 nu am mai sivirsit nicio fapta dar in anul 2015 am avut 2 dosare penale pentru circulatia pe drumurile publice cu numere rosi expirate sa solutionat amindo dosarele. Vreau sa ma angajez ca sofer categoria B.pentru UE. Si nu stiu unde sa ma adresez pentru sa cer reabilitarea pentru pedeapsa executata in Iugoslavia pentru un Cazier curat. Multumesc astept un raspuns favorabil...

Răspuns Câştigător
| darrio2007 a răspuns:

Esti sigur ca mai exista Iugoslavia cand ai executat pedeapsa? Ti-as fi recomandat sa te interesezi de asta la ambasadă. Dar nu stiu la care anume din tarile care au apartinut fostei Iugoslavii.

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Reabilitarea, in cazul tau, o poti obtine doar printr-o hotarare judecatoreasca, daca indeplinesti conditiile prevazute de Codul penal, citez:
"ART. 166 Jurisprudență
  Reabilitarea judecătorească
  (1) Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţă, după împlinirea următoarelor termene:
  a) 4 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, dar care nu depăşeşte 5 ani;
  b) 5 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani;
  c) 7 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani sau în cazul pedepsei detenţiunii pe viaţă, comutată sau înlocuită cu pedeapsa închisorii;
  d) 10 ani, în cazul condamnării la pedeapsa detenţiunii pe viaţă, considerată executată ca urmare a graţierii, a împlinirii termenului de prescripţie a executării pedepsei sau a liberării condiţionate.
  (2) Condamnatul decedat până la împlinirea termenului de reabilitare poate fi reabilitat dacă instanţa, evaluând comportarea condamnatului până la deces, apreciază că merită acest beneficiu.
  ART. 167 Jurisprudență
  Calculul termenului de reabilitare
  (1) Termenele prevăzute în art. 165 şi art. 166 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.
  (2) Pentru cei condamnaţi la pedeapsa amenzii, termenul curge din momentul în care amenda a fost achitată integral sau executarea ei s-a stins în orice alt mod.
  (3) În caz de graţiere totală sau de graţiere a restului de pedeapsă, termenul curge de la data actului de graţiere, dacă la acea dată hotărârea de condamnare era definitivă, sau de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, dacă actul de graţiere se referă la infracţiuni în curs de judecată.
  (4) În caz de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei, termenul curge de la data împlinirii termenului de supraveghere.
  (5) În cazul condamnărilor succesive, termenul de reabilitare se calculează în raport cu pedeapsa cea mai grea şi curge de la data executării ultimei pedepse.
  ART. 168 Jurisprudență
  Condiţiile reabilitării judecătoreşti
  Cererea de reabilitare judecătorească se admite dacă cel condamnat întruneşte următoarele condiţii:
  a) nu a săvârşit o altă infracţiune în intervalul de timp prevăzut în art. 166;
  b) a achitat integral cheltuielile de judecată şi şi-a îndeplinit obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, afară de cazul când acesta dovedeşte că nu a avut posibilitatea să le îndeplinească sau când partea civilă a renunţat la despăgubiri."
Cererea de reabilitare se depune la judecatoria domiciliului tau.

| Plesa_Nicolae_1960 explică (pentru darrio2007):

Se numea Sarbia.Am facut in Sremsca Mitrovita Sarbia. Multumesc.

| darrio2007 a răspuns (pentru Plesa_Nicolae_1960):

Deci la Ambasada Serbiei.

| Plesa_Nicolae_1960 explică (pentru darrio2007):

Multumesc...

| KNST a răspuns:

You are a very, very bad boy. Shame on you!