| cristilazar94 a întrebat:

Bună ziua, am făcut itp ul la rar, am avut certificatul reținut în baza de date pentru lispa itp de la fostul proprietar, i am făcut rar ul, totul ok, doar ca nu am reușit să mă încadrez în termenul ala de 90 de zile, adică n am reușit sa o transcriu, as vrea sa știu dacă a mai întâmpinat cineva astfel de probleme, la ce sa mă aștept sau ce e de făcut? Suspendarea aia a certificatului se ridica automat când am făcut rar ul sau trebuie sa mai fac eu ceva, menționez ca am certificatul, mi au scris pe el, stampilat tot, deoarece fostul proprietar nu l a predat. iar cu transcrierea asta ce e de făcut dacă nu am reușit să o transcriu în 90 de zile? Menționez ca fiscalul este la primărie din primele 3 săptămâni de la achiziționarea mașinii, mulțumesc

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Atunci du-te sa obtii certificatul de inmatricularea a celui de la care ai cumparat si apoi inmatriculeaz-o pe tine, asta este tot ce trebuie sa faci.

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca ai toate actele in regula poti merge acum sa faci transcrierea dreptului de proprietate (inmatricularea pe tine), chiar daca s-a depasit 90 de zile de la data contractului de vanzare-cumparare.

| cristilazar94 explică (pentru Ioandelasal):

Pai si la poliție nu trebuie dus nimic? Dovada că s-a făcut itp ul să-mi ridice acea suspendare care apare în baza lor de date?

Certificatul care eu îl am fizic și mi-a scris pe el datele alea de la rar este cel care trebuia predat de către fostul proprietar, de asta întreb sa nu am iar probleme când o sa merg la ghișeu sa spună ca nu e talonul bun sau ca e suspendat în continuare.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru cristilazar94):

Se pare ca n-ai inteles nimic din primul meu raspuns.
Dupa ce faci inmatricularea, depunand cererea si actele (contract de vanzare-cumparare, dovada inregistrarii la organul fiscal de la primaria localitatii de domiciliu, dovada ITP, asigurarea RCA) suspendarea inmatricularii inceteaza de drept, nu mai trebuie sa faci altceva.

Am toate cele enunțate mai sus. Toate actele, inclusiv mașina trecută prin RAR, ideea este ca, normal atunci când ți se reține certificatul de înmatriculare s-a întâmplat ca fostul proprietar sa nu il aibe la el, si nici nu l a predat apoi, a facut itp pe certificatul care trebuia predat, masina mi-a vândut o cu certificatul care trebuia predat, din cate știu trebuie să-ți dea o dovadă de circulație, eu nu am acea dovadă, doar certificatul ei, normal acel certificat trebuia sa fie la poliție iar la mine o dovadă, iar rar ul trebuia sa scrie pe dovada aia și cu dovadă de la rar trebuia sa merg la poliție și sa ridic certificatul, eu aici nu înțeleg ce trebuie sa fac... m-am zăpăcit de tot

Mulțumesc