| Bosancu10 a întrebat:

Bună ziua, am o broblema astăzi mi s-a luat permisul mi s-a luat alcoleemia și am fost prins cu 0, 46 in aier expirat mi s-au luat probe biologice a durat cam două ore până la recoltare ce șanse am de a mai avea permisul

28 răspunsuri:
| Brizbriz a răspuns:

Sa speram ca, cat mai mici... "draga" pericol public ce esti angry

| CristiDinBucuresti a răspuns:

De ce te urci baut la volan, tu mai vrei permis cin faci asa ceva? Niciodata nu mai trebuie sa pui mina pe volan.

| Bosancu10 explică (pentru Brizbriz):

Eu am adresat o întrebare și vreau să aflu un răspuns de la cineva nu critici deci te rog frumos comentează in alta parte
Mulțumesc

| Bosancu10 explică (pentru Bosancu10):

Toți greșim cu ceva în viața
Mă poate dirija cineva sau să-mi de-a niște informații te frustrări sunt satul până peste cap

| RxTx a răspuns:

In unele țări ai fi fost la pușcărie acum

| Bosancu10 explică (pentru RxTx):

Emumerele te rog?

| darrio2007 a răspuns:

Cred ca si acum ai ceva alcool. Se scrie problema nu broblema. Se scrie aer nu aier.

„Sancțiunile pentru cei care consuma alcool și se urcă la volan
O alcoolemie de până la 0, 40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat se sancționează cu amendă de la 21 la 50 de puncte şi suspendarea permisului pentru 3 luni (90 de zile).

Conform legislatiei din Romania, atunci când şoferii sunt prinşi cu o îmbibaţie de alcool egală sau peste 0, 40 g/l alcool pur în aerul expirat (minim 0, 80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală."
Sursa: Codul Rutier.
Nu ti l-as mai da deloc.

| darrio2007 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Ăsta e beat si acum.
„Emumerele te rog"?
Vezi un raspuns al lui.

| Bosancu10 explică (pentru darrio2007):

Daca alcoolemia din proba de sânge este mai mică de 0, 80 pot rămâne doar cu suspendare treptului de conducere

| darrio2007 a răspuns (pentru Bosancu10):

Si cu amenda penala, in cel mai fericit caz. Crede-ma ca stiu ce spun.

| Bosancu10 explică (pentru darrio2007):

Suspendarea ar fi doar pentru 90de zile daca valoare în sânge este sub0, 80 alcool

P.S. Daca faceai si un accident, nefiind vinovat din punct de vedere al circulatiei dar cu asemenea alcoolemie, acum ne-ai fi scris din arest.

Daca stii de ce mai intrebi pe aici? Dar tu te cam imbeti cu apa rece. Că o fi că nu o fi. Vei vedea pe parcurs, procese, tribunal etc. Un cumnat a obtinut permisul abia dupa 5 ani, tot din acest motiv, dupa ce a avut 4 ani cu suspendare si dat iar examen pentru permis.

| Brizbriz a răspuns (pentru Bosancu10):

"acum 31 minute | Bosancu10 explică (pentru Brizbriz):
Eu am adresat o întrebare și vreau să aflu un răspuns de la cineva nu critici"

lul, NU, hai sa iti spun EXACT ce vrei tu de fapt

speri ca cineva sa vina si sa iti spuna ca "totul va fi in regula" si ca nu o sa o incasezi

ei bine, NIMENI nu o sa iti spuna, NICIODATA ca e "in regula" sa te urci baut la volan
iar ce ma calca pe nervi, e ca, chiar vrei sa scapi, ca sa te urci din nou baut la volan, si de data asta...
CHIAR SA OMORI UN COPIL sau mai rau, PE CINEVA DRAG MIE

deci, continua sa visezi, poate, poate nu uraste TOATA lumea betivii la volan angry

suntserios
| suntserios a răspuns:

Permisul clar îl pierzi. Grija ta mai mare sa fie dosarul ăla penal că ai cam trecut limita

| LittlePoppy a răspuns:

Zero! Zero sanse de a mai avea permisul.

| Bosancu10 explică (pentru suntserios):

Bine asta e alcoolemia din aerul expirat proba biologică mă intereseara

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cu 0,46 in aerul expirat vei avea alcoolemia (nivelul alcoolului in sange) de 0, 966 (0, 46 x 2, 1) si vei avea dosar penal pentru conducerea sub influenta alcoolului, pedeapsa fiind de la inchisoarea de la 1 an la 5 ani sau amenda penala.
Indiferent ce pedeapsa vei primi permisul de conducere iti va fi anulat.
Pedeapsa concreta depinde de mai mai multe criterii, conform Codului penal, citez:
„ART.74.Criteriile generale de individualizare a pedepsei  
(1) Stabilirea duratei ori a cuantumului pedepsei se face în raport cu gravitatea infracţiunii săvârşite şi cu periculozitatea infractorului, care se evaluează după următoarele criterii:  
a) împrejurările şi modul de comitere a infracţiunii, precum şi mijloacele folosite;  
b) starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită;  
c) natura şi gravitatea rezultatului produs ori a altor consecinţe ale infracţiunii;  
d) motivul săvârşirii infracţiunii şi scopul urmărit;  
e) natura şi frecvenţa infracţiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului;  
f) conduita după săvârşirea infracţiunii şi în cursul procesului penal;  
g) nivelul de educaţie, vârsta, starea de sănătate, situaţia familială şi socială.  
(2) Când pentru infracţiunea săvârşită legea prevede pedepse alternative, se ţine seama de criteriile prevăzute în alin. (1) şi pentru alegerea uneia dintre acestea."  

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Bosancu10):

Da, in aia de sânge, mare șansă la dosar penal ai

| RxTx a răspuns (pentru Bosancu10):

Pe urma spun unii cs sunt ciudat vad ca acum libertatea de expresie rste din ce in ce mai limitata in cat iti poti oune viața in pericol dacă spui că tie ti-se pare ca nu e bine cum vrea hegemonul moribund

| Bosancu10 explică (pentru Ioandelasal):

Da pe viitor mi se anuleaza permisul cu categoriile b c ce la redobandirea permisului anulat trebuie s-o iau de la capat cu toate categoriile de permis

| mi25 a răspuns (pentru Bosancu10):

Permisul nu se anuleaza pe categorii. Se anuleaza permisul si atat.
De a avea permisul nici o sansa, chiar daca la probele de laborator alcoolemia este sub 0, 80.
Daca prin minune iti iese sub 0, 80 permisul va fi suspendat 90 de zile fara a beneficia de facilitatea de reducere a termenului la 60 de zile si cu conditia sa iei examenul teoretic la expirarea celor 90 de zile.

| darrio2007 a răspuns (pentru mi25):

La 0,46 in aer are peste 0, 80 in sange. Deci dosar penal. Desi inclin sa cred ca nu ne-a spus tot. Avea mai mult.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Bosancu10):

Da, se anuleaza integral permisul de conducere, respectiv toate categoriile pe care le aveai.

In procesul verbal ce mi l-a dat de la politie scrie numele meu complet iar la suspendarea dreplului de conducere au gresit si au scris alt nume far cnp fara nimic pot sa adac cumva?

Ioandelasal

Nu aveai alcoolemia de peste 0, 80?

Da dar fara abateri multi au scapat fara anularea permisului
eu ma refer ca in procesul la verbal de la politie la suspendarea dreptului de conducere au scis alt nume
ce vreau sa stiu este se poate anula procesul verbal se poate ataca in instanta?

Ioandelasal

Poti face plangere contraventionala si instanta va hotari.
Ma mira faptul ca s-a scris alt nume, daca in procesul-verbal de contraventie datele tale personale sunt corecte.