| Saly01 a întrebat:

Am o intrebare care de ceva timp ma macina si nu stiu ce sa fac. Ma numesc Andreea, sunt din Iasi, sunt casatorita civil de 1 an de zile, acum sunt in concediu de crestere a copilului pentru 2 ani, am o fetita de 8 luni, primesc indemnizatia si alocatia copilului in valoare de 800 de lei. Sotul in varsta de 24 ani, a lucrat o perioada de timp, acum nu lucreaza deoarece nu reuseste sa se angajeze nicaieri, toti spun sa astepte ca il vor suna ei, deci traim doar din cei 800 de lei, norocul nostru este ca putem locui la parintii mei o perioada. Va rog sa-mi spuneti, daca in aceste conditii putem beneficia de vreun ajutor din partea statului, nu stiu legat de o locuinta unde sa platim mai putin, sau un teren unde sa ne facem o casa, sau alimente, banuti, orice. Ne poate ajuta statul cu ceva oare? Suntem tineri la inceputul unui drum si avem nevoie de ajutor!

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Puteti obtine cca 100 de lei in baza L.416/2001 privind venitul minim garantat. Va trebui sa depuneti o cerere la primaria localitatii de domiciliu si actele ce va vor fi cerute. Cererea este una tip si se obtine tot de la primarie.

| Saly01 explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc pentru raspuns Ioandelasal. Am fost sa depun dosar pentru, Alocaţia de susţinere a familiei la Directia de asistenta sociala, dar mi-s-a spus ca voi primi posibil cca 30 lei pe luna, dar inainte de toate trebuie sa merg la primarie sa fac o cerere pe numele meu prin care sa dovedesc ca nu am nici un venit nici eu nici sotul, care ma costa 3 lei daca o elimereaza in 3 zile sau 22 lei pe loc, apoi sa merg la finante publice si de acolo sa mai cer o adeverinta prin care sa arat ca nu am bunuri pe numele meu si a sotului, apoi la asociatia de locatari de unde locuim, adica de la parintii mei prin care sa cerem o alta adeverinta ca locuim acolo, si alte acte. Am procedat exact asa cum mi-s-a spus, am umblat peste tot, apoi cand am dus dosarul, mi-s-a spus ca nu il pot primi acum, ca trebuie sa mearga si sotul sa faca si el acelasi dosar apoi sa revenim sa il depunem impreuna, apoi dupa maxim 3 sapt daca e totul in regula vom putea primi, dar asta nu e tot, mi-a spus ca toate demersurile pe care le vom face acum trebuie sa le facem in fiecare luna, si prin urmare am cheltuit mai mult de 30 de lei, asa ca mi-a dat de inteles sa renunt ca nu e de castigat nimic. Banuiesc ca la acesti banuti te referi si tu?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Saly01):

Ce ti-am spus eu este ajutor social in baza L.416/2001. Alocatia de sustinere a familiei se acorda in baza L.277/2010.