| Estera2222222 a întrebat:

Buna ziua! Am o întrebare. Sunt însărcinată, lucrez la o carmangerie. Vreau sa intru in sarcina cu risc (pentru ca nu mai fac fata, trebuie sa stau in picioare, e frig, etc.) am contactat medicina muncii a firmei la care lucrez sa le spun ca as ofta sa intru in sarcina cu risc pe baza de ecografie de la medicul ginecolog la care umbla(mi-a spus și ea sa ma odihnesc pentru binele meu și al micuțului). Medicina muncii mi-a spus ca se va percepe o taxa in valoare de 300 de lei și sa ma înțeleg cu firma,dacă plătesc eu sau domnul patron. Întrebarea mea e. Sunt eu obligată sa plătesc aceasta taxa? Eu presupun ca firma ar trebui,nu? Va rog sa ma lamuriti,pentru ca patronul oricum se comporta in ultimul hal cu mine, urla, tipa, nu ii convine ca îmi iau sarcina cu risc. Dar nu mai suport, de 5 luni de zile ma pune numa schimbul 2. Va rog, lamuriti-ma. Multumesc!

Răspuns Câştigător
| JBVia?aMea a răspuns:

Nu sunteți obligată să plătiți!

9 răspunsuri:
| Năsăud a răspuns:

Mai bine faci orice să intri in concediu si sa scapi mai repede de acest fel de patron.

Bula
| Bula a răspuns:

Daca ai recomandare medicala de la ginecologul tau, atunci automat treci la supraveghere gratuita, la CAS.

| TheGentleman a răspuns:

Trimiteți întrebarea și profului de corporateza

https://www.instagram.com/profudecorporateza/

| Estera2222222 explică (pentru Năsăud):

Da,doar ca din păcate e prea târziu acum sa scap de el

| Năsăud a răspuns (pentru Estera2222222):

De ce, doar nu e copilul lui?

Doamne ce întrebare…. Faza e ca am un an lucrat la el, și nu pot lichida ca vreau sa beneficiez și eu de indemnizație ca orice om

| Năsăud a răspuns (pentru Estera2222222):

Incearcă să pari cu totul nevinovată in situația asta si dă vina pe copil, din cauza lui intri in sarcină cu risc.
Va trebui să-ți facă actele dar ar fi bine să știi toți pașii ca să meargă totul bine.
Mai bine pune intrebări celor care știu ca să te sfătuiască.

Faza e ca eu oricum intru in concediu cu risc pentru ca am ecografie de ma ginecolog unde scrie clar ca trebuie sa ma odihnesc. Faza e ca nu stiu dacă eu trebuie sa plătesc aceea taxa de 300 de lei sa firma lui.

| Ionut2025Tz a răspuns:

Concediul de sarcina cu risc nu il da medicina muncii ci medicul ginecolog care va are in evidenta, cu trimitere de la medicul de familie.