| kikomojojojo a întrebat:

am o problema, sper sa puteți să mă ajutați, eu am terminat liceul și aveam pensie de urmaș, știu că dacă nu îți continui studiile nu mai vine, problema este că nici a mamei mele nu a venit (venea pe același bon) și nu știm ce să facem, vrem sa ne ducem la casa pensiei sa rezolvam dar nu știm ce acte ar trebui, va rog un ajutor? Mulțumesc mult!

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In mod normal si legal pensia de urmas a sotiei nu este conditionata si legata de pensia de urmas a copiilor decedatului.
Chiar daca tu nu mai indeplinesti conditia de a o primi mama ta ar trebui sa o primeasca, de altfel fiecare a avut o decizie separata de pensie.
Mama ta sa mearga la Casa de Pensii Publice din judetul de domiciliu si situatia se va lamuri.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Mama ta are dreptul la pensie de urmaș doar daca are varsta standard de pensionare, sau daca e pe caz de boala. Altfel primește pensie de urmaș doar câteva luni, nu toată viață.

| kikomojojojo explică (pentru Ioandelasal):

Știu că mama trebuie sa ia pensie o să rezolvăm dar sa va spun : Doar eu am luat pensie de urmaș mama nu a luat pensie de urmaș doar pensia ei a luat nu știu dacă putea și ea sa ia pensie de urmaș nu știu Nu știu cum au procedat atunci ce acte au făcut pentru că eram copil și chiar și la ora actuala chiar daca sunt mare și judec și știu lucruri mama nu mă ia în considerare cu nimic Numai mie mi-a venit pensie de urmaș iar ea a venit pe același talon cu a mamei talonul de pensie al ei Prima data a venit pe numele meu mama s-a dus să rezolve situația sa nu mai vina pe numele meu ci al ei pentru că are drept la pensie și nu e normal sa vina pensia ei pe numele meu După a venit pe numele ei dar tot pe același talon și pensia ei și pensia mea de urmaș au venit împreună până acum eu am terminat liceul și normal cum nu mai continui studiile numai îmi vine înțeleg asta Nu știu dacă trebuia sa vina separat sau împreună pe același talon dar ea a mai vorbit cu cineva și a zis că așa se face eu acum nu știu ce să zic cum este dar știu că nu i-a venit pensia luna asta din aceasta cauza-că pensiile noastre au venit pe același talon- și nu mi se pare normal mamei mele sa nu-i vina pensia că era și pensia mea pe același talon serios?! Trebuia să scadă pensia mea daca tot au băgat-o pe același talon ce Dumnezeului e atât de greu sa bage o hârtie în plus acum trebuie sa umblăm pentru un lucru care ar fi trebuit să fie atât de normal. Scuze daca nu am scris corect sper că mai înțeles acum și că mă înțelegi Noi nu știm ce acte trebuie sa facem și voiam să știu dacă poate să mă ajute cineva pentru că nu știu pe cine sa întreb toată lumea zice sa mergem la casa pensiei că rezolva ei noi oricum mergeam evident ca să rezolvăm situația doar nu stăm așa dar am zis sa intreb căci sigur "ne-au păcălit cu multe" sau mama nu a știut ce să spună vreau sa știu măcar dacă a fost/este ceva dubios ceva de spus ceva de rezolvat daca trebuie sa fac ceva in legătură cu asta orice pentru că și eu știam că mama are și ea dreptul la pensie de urmaș și mna sunt niste bănuți Ei spuneau că nu poate mama sa ia sau mama nu a intrebat sau asa a zis ea mama e bătrână nu o duce prea mult capul nu știe ce drepturi are nu știe ce sa zică să spună mai exact ce problema are pe mine nu m-a luat niciodată cu ea că am fost la școală și nu voia să lipsesc eu nu știu drepturile toate chestiile astea dar asta știam și i-am spus și ei ea a zis că ăia știu mai bine nu m-a luat în considerare că sunt "copil" eu nu știu nimic și chestii din astea... cred că înțelegi unde vreau sa ajung (daca ești prost prost ramai că ești încăpățânat și prost mori că nu ști ce drepturi ai iar cei care ar trebui sa își facă treabă te vede că ești prost și așa te lasă) nu știu cum sta treaba eu am vrut sa mă consult cu cineva pentru că nu știu am vorbit cu mai multa lume dar nimeni nu știe doar cei de acolo și eu cum nu am voie sa plec de acasă de capul meu că vezi doamne sunt copil și nu știu nu mă descurc și sau nu ne-am permis să plecăm mereu sau degeaba de acasă... Incă odată sper că mai înțeles si mulțumesc mult că mi-ai răspuns îmi pare rău că ți-am scris atât și că ți-am luat din timp dar am vrut sa îmi spun acest of sau punct de vedere am vrut sa mă înțelegi poate mă poți ajuta cu un sfat cu orice și n-am vrut să tac pentru că sunt copil mie nu mi se pare corect sa avem dreptul la un venit si sau sa se facă chestii din astea fara sens și să nu știm de capul nostru

| kikomojojojo explică (pentru TamplaruAnisoara):

Mulțumesc că mi-ai răspuns! Daca te poți uita peste răspunsul meu către Ioandelasal poate mă poți ajuta mulțumesc încă o dată!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru kikomojojojo):

Nu ai spus in intrebare ca mama ta are pensie. Nu poate lua 2 pensii, cea proprie si de urmas, dar poate opta pentru cea mai mare. Banuiesc ca pensia ei este mai mare decat pensia de urmas, asa ca ramane cu pensia ei.

| kikomojojojo explică (pentru Ioandelasal):

Am înțeles mulțumesc