| Felys a întrebat:

Buna ziua,am o problema spinoasa,sotul meu a murit recent si masina familiei desi achizitionata impreuna, era trecut el ca si proprietar.Problema e ca in curand imi expira RCA-ul si nu mai pot face altul pe numle lui dar nici pe al meu pana la finalizarea succesiunii, asa mi-au spus cei de la asigurari.Cum pot face totusi macar pe perioada cat dureaza succesiunea RCA,dar sa fie legal totusi ca nu vreau sa am probleme,va rog sa imi raspunda doar persoanele care chiar stiu situatii asemanatoare sau sunt in domeniu, multumesc

9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Voreste cu notarul care se ocupa de succesiune!

| gabicoo a răspuns:

Succesiunea durează maxim 3 zile.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu prea ai rezolvări legale. Grăbiți succesiunea.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Mergi la un notar de la ultimul domiciliu al defunctului si solicita deschiderea procedurii succesorale, aceasta se face destul de repede, chiar si in cateva zile.
Abia dupa aceea, daca masina iti este atribuita prin certificatul de mostenitor, poti face tot ce trebuie, inclusiv asigurarea RCA, pentru a o inmatricula pe tine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna ziua, condoleanțe, așteptați sucesiunea. Eu merg fără autoturism de mai bine de 1 lună din cauza asigurării, de la 2500 lei/an 2023, anul acesta mi-au făcut-o 4500 lei, nevând nici-un temeinic. Dacă eu bărbat de 30 de ani cu soție și bebeluș putem rezista fără mașină mai mult de 1 lună sunt sigur că dvs puteți aștepta nu mai mult de 1 săptămână. O zi frumoasă

| Felys explică:

Tocmai notarul mi-a zis ca va dura mult timp succesiunea deoarece sotul decedat cotiza pentru pensia de la pilonul 2 la Metropolitan si cica aia se misca foarte greu, de luat banii ii iau usor, mai greu la inapoiat.Problema e ca nu stau nici in oras ci la o oarecare distanta si am de umblat mult dupa tot felul de acte si imi este greu ca pieton dupa ce 23 ani am fost numai cu masina, sicer nici nu stiu ce microbuze merg si pe unde, nu m-a interesat ani de zile, acum am dat de greu

| Violleta2022 a răspuns:

Succesiunea se poate rezolva intr-o zi, trebuind doar sa ai gata toate actele care ti le cere notarul si sa le duci acolo, mergand impreuna cu ceilalti mostenitori legali.

| Felys explică (pentru Violleta2022):

Nu este asa, deja actele sunt la notar de o saptamana si a zis ca dureaza mult la ANAF pana verifica si la Metropolitan unde are pensia pilonul 2.Am inteles ca poate dura si 2 luni sau mai mult. Daca era cum spuneti, nu imi bateam capul

| Violleta2022 a răspuns (pentru Felys):

Interesant, noi am rezolvat succesiunea intr-o singura zi, dupa ce sora-mea a dus toate actele la notar si a doua zi au fost chemati sa semneze actele (eu ii dadusem procura sa ma reprezinte ea, fiind la peste 20. 000km de tara), dar ceilalti frati si nepoti au fost in persoana.
Ma rog, poate s-a schimbat ceva acum, ca noi am facut ultima succesiune acum 4 ani.