Conform Codului muncii, rep. in 2011, citez:
"ART.150.(1)Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2)Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3)Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu."
Fata de aceste prevederi se plateste mai putin doar cand, incepand cu luna de concediu, salariul ar fi majorat, altfel se plateste exact ca si cum ai fi lucrat.
Sambetele si duminicile lucrate intr-o luna sunt considerate" munca suplimentara " sau munca in afara duratei normale a timpului de munca de 8 ore/zi si 5 zile/saptamana(8 X5 =40 ore). NU sunt considerate nici ca "indemnizatii cu caracter permanent", nici ca "sporuri cu caracter permanent ", asa cum cere legea! Acestea zile/ore lucrate in plus fie ca se platesc adaugandu-se salariului de baza, fie se compenseaza cu zile libere platite.
Asadar, pe buna dreptate, colega ta a luat mai putin pentru zilele de concediu caci in calculul indemnizatiei de concediu odihna se ia salariul de baza(cel inscris pe contractul individual de munca!) FARA adaugiri.
Daca doresti sa stii cum se calculeaza indemnizatia pentru concediu de odihna, gasesti un link-ul de mai jos un exemplu explicat pas cu pas :http://www.contzilla.ro/......u-practic/