| secret_8051 a întrebat:

am si eu intrebare si sper sa m puteti ajuta si indruma spre ceea ce este bine. tatal meu a murit acum 10 ani, iar in urma cu 2 ani a murit si fratele meu, eu vreau sa fac succesiunea, toti fratii si mama mea sunt de acord sa imi cedeze mie cotele ce le revin, inclusiv cumnata mea(sotia fratelui mort)si copiii acesteia, intrebarea mea este daca se poate si este legal sa imi cedeze cumnata mea si nepotii mei din moment ce nepotii sunt minori, se va putea cu ajutorul declaratiei de curator? care sunt pasii unei succesiuni? multumesc anticipat

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Du-te la primaria ultimului domiciliu al tatalui tau si cere sa-ti elibereze anexele 23 si 24 si apoi du-te la un notar public din circumscriptia judecatoriei ultimului domiciliu, cu acestea si cu certificatul de deces si solicita deschiderea procedurii succesorale si spune-i de intelegerea pe care ai facut-o cu ceilalti mostenitori. Notarul public iti va indica toate actele de care ai nevoie si costul procedurii succesorale. Tot acolo ceilalti mostenitori vor putea da declaratii de neacceptare a succesiunii. De fapt o sa fie doua succesiuni legate, cea dupa tatal tau si cea dupa fratele tau. Vor trebui numiti curatori pentru copiii minori ai fratelui decedat, cate unul pentru fiecare copil. N-are rost sa ma intind, notarul public iti va explica totul. Numai bine!

| ELLSSA a răspuns:

Intreaba-ti avocatulhappy

| secret_8051 explică:

Nu am ajuns in instanta ca sa am avocat...