| Colgary a întrebat:

Buna ziua,

Am vandut o masina care a fost inscrisa la organul fiscal pe noul proprietar. Am uitat insa sa ii completez in talon rubrica "instrainat la data de..."

Daca il opreste politia si nu si-o inscrie sau face ceva eu mai am vreo raspundere legala? Eu am fost informat de un broker care s-a ocupat de acte ca oricum acea rubrica nu mai are nicio valoare si ca organul fiscal transmite in termen de 5 zile in acea baza de date comuna cu Politia faptul ca masina este a noului proprietar fiind strict problema lui daca si-o inmatriculeaza sau nu sau mai circula cu acel talon.

Imi fac probleme ca am uitat sa ii scriu acolo. Daca as sti sigur ca nu sunt probleme nu l-as mai suna.

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este nici o problema, cumparatorul are la dispozitie maximum 90 de zile pentru a transcrie dreptul de proprietate. Daca nu o face in aceasta perioada inmatricularea se suspenda si nu poate circula legal pe drumuri publice.

| MateoXXL a răspuns:

Ar trebui totuși să discuti cu noul proprietar pentru a-l informa despre omisiune. Noul proprietar poate solicita o procură de la Dvs. care i-ar permite noului proprietar să efectueze formalitățile necesare pentru înmatriculare, inclusiv completarea talonului. Procurile pot fi obținute de la orice birou notarial, Mandatarul (persoana împuternicită) nu trebuie să fie prezent. Altfel vă întâlniți face to face și semnați manual rubrica aceea din talon. Succes!