anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună ziua, angajatorul îmi poate muta zilele muncite în weekend care sunt plătite 200% în zille lipsa din săptămâna urmatoare care sunt plătite normal?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu se poate face aceasta in mod legal, avand in vedere ca nu se platesc egal si, oricum, nu poti schimba zilele muncite cu altele in care n-ai muncit.
In cazul expus doar se pot acorda zile libere in cursul saptamanii pentru zilele muncite in zilele libere.

| Stefcos a răspuns (pentru Ioandelasal):

De exemplu în cazul meu am lucrat 8 zile în cursul săptămânii luni - vineri, luni - miercuri și 2 zile în weekendul dintr-e aceste 2 săptămâni, joi am avut o problema am anunțat în ziua respectiva înainte sa intru la lucru ca nu pot sa vin și la salariu am aflat ca mi-au luat o zi de weekend și mi-au pus-o în ziua de joi și mi-au plătit-o ca o zi normala. Practic eu am muncit 10 zile din care 8 în regim normal și 2 în regim de week-end plătit cu 200% și pe fluturaș m-au plătit 9 zile în regim normal și 1 de week-end.

Menționez ca sunt angajat de pe 17 și nu cred ca am făcut zilele de munca necesare pentru a acumula 1 zi de concediu și am contract determinat de 1 luna jumate.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu, asa ceva este ilegal si nu se poate face asta.

Da ziua lipsa mi-a plătit-o normal adică am avut 1 zi libera și plătită normal dar eu pe o sâmbăta adică 8 ore de week-end câștigăm 200%, eu cred ca trebuia sa mai îmi plătească pe sâmbătă 4 ore 200% sau sa mai am inca 1 zi libera si plătită normal...

| Stefcos a răspuns (pentru Violleta2022):

Da ziua lipsa mi-a plătit-o normal adică am avut 1 zi libera și plătită normal dar eu pe o sâmbăta adică 8 ore de week-end câștigăm 200%, eu cred ca trebuia sa mai îmi plătească pe sâmbătă 4 ore 200% și 1 zi libera cu plata(care este plătită) sau sa îmi mai dea 1 zi libera fără plata dar contribuția la stat din brutul acelei zi libere de lucru normal sa fie plătită și sa nu îmi mai dea mie netul din acea zi.