La lichidare va trebui sa-ti plateasca concediul de odihna, atat pentru anul 2023, cat si pentru perioada din acest an.
La noul loc de munca ai dreptul la concediu de odihna doar pentru perioada ramasa din acest an.
Depinde daca este cu preaviz sau nu.
Daca este fara preaviz poti solicita lichidarea in prima zi dupa data demisiei, daca este cu preaviz si-l respecti atunci in prima zi dupa expirarea perioadei de preaviz.
Daca este cu preaviz si nu-l respecti, desi angajatorul solicita respectarea, atunci vei fi invitat pentru cercetarea disciplinara, dupa cateva absente nemotivate, iti va fi desfacut disciplinar CIM si lichidarea se va face dupa data desfacerii CIM.
Sa încheiat perioada de preaviz pe 17.09. 2024. De pe 18.09.am început munca la noul loc de muncă și pe 19.09 am semnat contractul de munca pe perioada nedeterminata. Nu știu nimic despre fisa de lichidare.
Deci ai respectat perioada de preaviz si atunci poti merge oricand sa faci lichidarea.
Ca sa nu mergi degeaba da un telefon la resurse umane (compartimentul de persoanal) de la firma si discuta cu seful cand poti merge pentru lichidare.
Menționez că nu am luat concediu de odihna pe anul 2023 și nici pe anul 2024. Mai am șanse să iau concediul pe anul 2023 sau sa mi-l plătească? Pe cel din 2924 îl pot lua de la noul loc de muncă? Mulțumesc frumos!
Mirela1234567 întreabă:
LisaJulie întreabă: