| NituAdrian a întrebat:

Bună ziua, aș dori și eu răspuns la o întrebare: Pot să mă înscriu la școala de șoferi pentru categoria b dacă în urma cu o lună am fost prins circulând pe drumurile publice fără nici un fel de permis, mi s-a făcut făcut dosar penal dar nu s-a finalizat? Este in judecare dacă mă înscriu la școala și o termin pană se termina de judecat dosarul pot da de permis și a-l obțiune? Vă mulțumesc și aștept răspunsul dumneavoastră.

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform art.24, alin.(6) din OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
  (6) Persoana care nu deţine permis de conducere şi a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru oricare dintre infracţiunile prevăzute la art. 334, art. 335 alin. (1), art. 336, 336^1, 337, art. 338 alin. (1) şi art. 339 alin. (2)-(4) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, sau pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie, precum şi persoana al cărei permis de conducere a fost anulat în condiţiile art. 114 alin. (1) lit. a)-d) sau ale art. 115 alin. (1) au dreptul de a se prezenta la examen pentru obţinerea permisului de conducere, respectiv pentru obţinerea unui nou permis de conducere, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
  a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate;
  b) a trecut un an de la data graţierii totale ori a restului de pedeapsă, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere sau de la data împlinirii termenului de prescripţie a executării pedepsei;
  c) a intervenit amnistia;
  d) interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă, prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal, a fost executată integral ori executarea acesteia a încetat în alt mod prevăzut de lege;
  e) a intervenit reabilitarea."

| mihai69 a răspuns:

Teoretic, da. Dar nu cred că vei lua examenul.

Bula
| Bula a răspuns:

Inearca!
Pana ce nu esti codamnat defnitiv, daca reusesti examenul, atunci poate scapi cu pedeapsa mai mica (la proces spui ca ai invatat /exersat in prezenta unei persoane cu experienta in conducere).

| ioana748 a răspuns:

Am un vecin care si- a luat carnetul fiind in aceeași situație ca tine.