Sa inteleg ca ai temeri in privinta celor spuse de un notar, in schimb ai de gand sa te increzi in sfaturile unor (posibil si foarte probabil) copii de pe acest site...
Trecand peste asta, daca va intalniti la notar pentru RIDICAREA IPOTECII, mai are sens sa mai discutam despre acest risc? Ipoteca este de obicei insotita si de interdictia de vanzare, practic nici nu se va putea realiza vanzarea-cumpararea fara ridicarea acestei interdictii.
Nu esti foarte clar, spui ca apartamentul este al uneia si a fost ipotecat de fratele ei, ori aceasta nu se poate, doar proprietarul poate ipoteca apartamentul si ipoteca poate fi ridicata doar de cel in favoarea careia este facuta garantia.
Te sfatuiesc sa astepti ca ipoteca sa fie radiata si abia apoi sa inchei contractul de vanzare-cumparare.
Salut
Notarul este ales de cumaprator, schimba notarul.
Povestea e cusuta cu ata alba, ipoteca este in favoarea unei parti (cel mai probabil o banca). Doar partea in favoarea careia e ipoteca o poate ridica, in niciun caz ipotecarul.
In al doilea rand, un bun poate fi ipotecat doar de proprietarul bunului, nu de terti, indiferent de gradul de rudenie.
Poti astepta sa fie ridicata ipoteca abia apoi sa semnezi orice.
Dar verifica povestea la alt notar, daca se dovedeste minciuna eu m-as retrage cu constiinta impacata.
Numai bine.
Ipoteca este în favoarea fratelui ei. Dar proprietara nu vrea să lase apartamentul neipotecat (mă gândesc că îi este frică de creditorii soţului). Pe mine ce mă îngrijorează cel mai mult este acel contract de fidejusiune pe care ea l-a semnat şi nu înţeleg dacă putea garanta cu acest apartament la banca unde soţul ei a avut linie de creditare. La notar am fost pentru antecontract, dar notarul a refuzat încheierea contractului până la ridicarea ipotecii.