Indiferent ce ati face, copii lui au dreptul sa deschida proces civil impotriva voastra (si o vor face) pentru a recupera partea lor din mostenire. Eventual se pot unii toti impotriva ta, ceea ce ar face procesul si mai complicat.
Singurul act care are rezistenta suficienta pentru a se apara de 99% dintre atacuri este contractul de vanzare-cumparare.
Bună!
Cea mai "sigură" soluţie este un Contract de vânzare-cumpărare AUTENTIC ( întocmit la NOTAR )!
Chiar şi aşa, se poate întâmpla ca respectivii copii să te dea în judecată pentru a primi măcar o parte din moştenirea care li se cuvine ( măcar rezerva succesorală )...
Sau, poţi face un Contract de v-c. cu "plata parţială" + Clauză de întreţinere + uzufruct viager.
Ori, o Donaţie cu aceleaşi clauze...
Oricum, NU este un act 100 % sigur :(
Fiecare dintre acestea au avantaje şi dezavantaje!
Toate cele bune.
Sărbători Fericite!
http://i.imgur.com/t0pIB.jpg
Multumesc mult pentru raspuns! ma gandesc sa merg si la doctor sa scot o foaie cum ca bunicul meu este in toate deplinatatile sale mintale sa nu am probleme in acest sens! apoi clauza de intretinere este bune pentru ca numai el o poate intrerupe! si in rest nu stiu ce sa mai zic! Probabil notarul o sa ma sfatuiasca mai bine! multumesc mult!
Cu plăcere!
Da, ideea cu Adeverinţa din care să rezulte că bunicul este în deplinătatea facultăţilor mintale este foarte BUNĂ
O seară/noapte frumoasă.
Cel mai usor: contract de vanzare cumparare si vei plati taxele unui pret de vanzare minim si modic!