| fantomel10 a întrebat:

Bunicul meu vrea sa imi doneze mie casa in care locuieste + terenul! Tin sa precizez ca el are 4 copii.Cum trebuie sa procedam ca dupa moartea lui sa nu am neplacerea sa fiu dat in judecata de catre copiii lui! Care ar fi cea mai simpla solutie..donatie..act de vanzare cumparare, cu ce clauze? Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Indiferent ce ati face, copii lui au dreptul sa deschida proces civil impotriva voastra (si o vor face) pentru a recupera partea lor din mostenire. Eventual se pot unii toti impotriva ta, ceea ce ar face procesul si mai complicat.
Singurul act care are rezistenta suficienta pentru a se apara de 99% dintre atacuri este contractul de vanzare-cumparare.

5 răspunsuri:
| KhludCiprian a răspuns:

Cel mai usor: contract de vanzare cumparare si vei plati taxele unui pret de vanzare minim si modic!

| AnonimulCurios a răspuns:

Contractul de vanzare - cumparare este cel mai bun!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cea mai "sigură" soluţie este un Contract de vânzare-cumpărare AUTENTIC ( întocmit la NOTAR )!

Chiar şi aşa, se poate întâmpla ca respectivii copii să te dea în judecată pentru a primi măcar o parte din moştenirea care li se cuvine ( măcar rezerva succesorală )...

Sau, poţi face un Contract de v-c. cu "plata parţială" + Clauză de întreţinere + uzufruct viager.
Ori, o Donaţie cu aceleaşi clauze...

Oricum, NU este un act 100 % sigur :(
Fiecare dintre acestea au avantaje şi dezavantaje!

Toate cele bune.

Sărbători Fericite!

http://i.imgur.com/t0pIB.jpg

| fantomel10 explică (pentru bursuc001):

Multumesc mult pentru raspuns! ma gandesc sa merg si la doctor sa scot o foaie cum ca bunicul meu este in toate deplinatatile sale mintale sa nu am probleme in acest sens! apoi clauza de intretinere este bune pentru ca numai el o poate intrerupe! si in rest nu stiu ce sa mai zic! Probabil notarul o sa ma sfatuiasca mai bine! multumesc mult!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru fantomel10):

Cu plăcere!

Da, ideea cu Adeverinţa din care să rezulte că bunicul este în deplinătatea facultăţilor mintale este foarte BUNĂ happy

O seară/noapte frumoasă.