| Stefcos a întrebat:

Bună ziua, cum pot beneficia de indemnizația de concediu medical dacă mi s-a terminat contractul de munca?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti beneficia de indemnizatie daca inchei un contract de asigurare de sanatate cu Casa de Asigurari Sociale de Sanatate din judetul tau.

| Stefcos explică (pentru Ioandelasal):

Știu ca după finalizarea unui contract de munca mai sunt asigurat 3 luni, este corect?
În astea 3 luni nu pot beneficia de indemnizația de concediu medical? Adică încă sunt asigurat dar nu pot beneficia de indemnizație concediu medical pentru a-mi putea procura medicamentație? Și dacă fac acest contract cu ei cum ca ma angajez sa plătesc lunar 1% din salariu minim pe economie din Romania pot beneficia de indemnizația de concediu medical? Sau ce pot face pentru a beneficia de o indemnizație dacă sunt asigurat dar fără loc de munca?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Stefcos):

Nu cred ca este corect, avand in vedere prevederile OUG 158/2005, cu md. si compl. ulterioare, aceasta nu contine o asemenea prevedere si situatia indicata de tine nu este prevazuta la stagii asimilate.
Din cate stiu pentru contractul de asigurare trebuie sa platesti 6, 5% din suma lunara asigurata, aceasta neputand fi mai mica decat salariul minim brut pe tara garantat la plata, in prezent acesta este de 3.000 lei.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu poți.