Poti beneficia de indemnizatie daca inchei un contract de asigurare de sanatate cu Casa de Asigurari Sociale de Sanatate din judetul tau.
Știu ca după finalizarea unui contract de munca mai sunt asigurat 3 luni, este corect?
În astea 3 luni nu pot beneficia de indemnizația de concediu medical? Adică încă sunt asigurat dar nu pot beneficia de indemnizație concediu medical pentru a-mi putea procura medicamentație? Și dacă fac acest contract cu ei cum ca ma angajez sa plătesc lunar 1% din salariu minim pe economie din Romania pot beneficia de indemnizația de concediu medical? Sau ce pot face pentru a beneficia de o indemnizație dacă sunt asigurat dar fără loc de munca?
Nu cred ca este corect, avand in vedere prevederile OUG 158/2005, cu md. si compl. ulterioare, aceasta nu contine o asemenea prevedere si situatia indicata de tine nu este prevazuta la stagii asimilate.
Din cate stiu pentru contractul de asigurare trebuie sa platesti 6, 5% din suma lunara asigurata, aceasta neputand fi mai mica decat salariul minim brut pe tara garantat la plata, in prezent acesta este de 3.000 lei.