| AndreeaSimonN a întrebat:

Buna ziua. Eu acum 2ani am avut contract la Digi.
Evident ca nu am mai platit si am fost data in judecata. Ce mi se poate intampla? EU nu lucrez, nu am venit ca sa imi retraga din bani. Va rog sa imi raspundeti fara comentarii rautacioase, cel mai bun comentariu primeste funda.

Răspuns Câştigător
| Wr3nch a răspuns:

Trebuia sa ceri reziliarea contractului daca nu ai mai avut nevoie de servicii, si scapai cu o cerere completata plus dat de echipament inapoi daca era cazul. Acum singura solutie sa scapi de baieti e sa contesti executarea silita in instanta.

Ce pot face e sa iti puna proprire cand te vei angaja. In plus, daca primesti mostenire au dreptul sa din bani/vanda lucruri pana recupereaza suma.

O varianta sa scapi e sa contesti executarea in instanta dar e alt proces si trebuie un avocat super bun.

10 răspunsuri:
| MihaiSpeedster a răspuns:

Ce sumă datorezi? Mă gândesc că dacă e sumă mică, e prea mare bătaia de cap și o lasă baltă. Dacă e sumă mare, pot "vinde" datoria la o firmă de recuperare, iar ăia te vor hărțui pînă în pânzele albe, am auzit cazuri în care umblă după tine, te intimidează, te sună constant, șamd.

| AndreeaSimonN explică (pentru MihaiSpeedster):

Cam 5000 de lei cu tot cu cheltuielile judecatoresti

Pai si daca EU nu am bunuri pe numele meu nu lucrez ce poate sa imi faca? Si in legatura cu hartuirea nu e problema am si eu spate asigurat in cazuri extreme plus CA sunt o fata de 20 de ani care pe atunci nu a avut minte prea multa si naa

Da e normal sa faca asa ceva? Nu exista lege pentru hartuire sunt legali acesti recuperatori? EU ma gandeam CA poate cu timpul DACA ma voi angaja mi se vor lua banii din cont sau munca in folosul comunitatii ceva de genul ma gandeam

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Dupa ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti se va incepe executarea silita printr-un executor judecatoresc.
Acesta va incerca prin mai multe proceduri, in functie de situatia ta.
Daca nu lucrezi, nu ai conturi in banci si nici alte venituri atunci va incerca executarea silita mobiliara, respectiv sechestrul si vanzarea unor bunuri mobile, inclusiv televizor, calculator, masina de spalat, frigider, etc.
Trebuie sa stii ca executarea silita are un termen de prescriptie de 3 ani, in practica acesta se poate mari si mai mult prin suspendarea si intreruperea lui, asa ca s-ar putea sa-ti gaseasca si bani.
Si suma de plata va creste, adaugandu-se la celelalte si dobanzi si cheltuieli de executare.

| AndreeaSimonN explică (pentru Ioandelasal):

Si ce pot face in aceasta situatie? Daca imi angajez un avocat care ma ajuta si impreuna putem demonstra CA nu am nici in fel de bunuri pe numele meu. Se poate inchide dosarul?

| MihaiSpeedster a răspuns (pentru AndreeaSimonN):

Nu te gândi la recuperatori gen Sile Cămătaru. Sunt firme legale, care cu hotărârea judecătorească în mână umblă după tine. Acasă, la serviciu, te găsesc ei și se țin scai de tine. Chiar dacă nu ai serviciu pe moment, când îți vei lua ei tot te găsesc.
Dar asta e doar o posibilitate. Părerea mea e că pentru 5000 îți complici viața foarte mult. Vârsta contează prea puți, din moment ce ai peste 18 ani, ești major responsabil, indiferent că ai 18 și o lună sau 80.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru AndreeaSimonN):

Dosarul de executare silita se inchide doar dupa ce intervine prescriptia executarii silite si aceasta poate dura 4-5 ani, timp in care se poate sa ai ceva ce sa fie executat.
Nu are rost sa-ti angajezi avocat ca sa demonstrezi ca n-ai nimic ce poate fi executat silit, aceasta o va constata executorul judecatoresc.

| VoidEternal a răspuns:

Evident, e să plătești un serviciu pentru care ai semnat un contract, nu invers.

Nu înțeleg, te bazezi pe faptul că nu ai acum nimic pe nume, crezând că prin magie datoria o să dispară? Chiar daca nu au ce să-ți execute silit acum, la un moment dat mă gândesc că vei avea și tu un salariu, nu? Atunci, chiar daca vor trece ani, ți se va pune poprire pe venituri până datoria ajunge la zero.

Singura soluție este "evident", să plătești. Daca nu acum, mai târziu.

| VoidEternal a răspuns:

Iar din punct de vedere legal, mintea pe care o ai la 18 ani este suficientă, deci argumentul cu "nu am avut prea multă minte" nu te scutește de nicio obligație.