anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna ziua.
Eu și soția mea dorim sa divorțăm, eu am cumpărat un apartament în București prin programul prima casa înainte de căsătorie cu 2 ani, soțul are dreptul la imobil?

17 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Casa este proprietatea ta personala, fiind cumparata inainte de casatorie.
La divort sotia poate avea asupra ta un drept de creanta (sa-i platesti o anumita suma de bani), dar numai daca a contribuit si ea la plata ratelor de credit pe durata casatoriei.

| carevaescu a răspuns:

Pai depinde cand ai terminat de platit apartamentul. Orice ai platit in timpul căsniciei este considerat din bani comuni, care ar constitui o baza legala pentru sotie. O excepție ar fi dacă 1. Ati semnat separarea de bunuri si 2. Poti dovedi ca ai platit exclusiv tu.

Încearcă sa fiti justi in acest proces de divorț. Cu cat creste ambitia fiecaruia de a lua ce nu i se cuvine, cu atat devine un proces mai lung, mai costisitor si mai neplăcut.

Baftă si sănătate.

| Violleta2022 a răspuns:

Sotia ta este femeia aceea din Maroc, sau este romanca?

| carevaescu a răspuns (pentru Violleta2022):

Nu contează de unde este, ceea ce contează este legislația unde fac acest proces de divorț. Dacă divorțează în România atunci se aplică regulile țării.

| Violleta2022 a răspuns (pentru carevaescu):

Eu intrebam din cu totul alt motiv.

Userul Ioandelasal i-a dat oricum toata informatia necesara, pentru problema lui, deci eu nu aveam ce sa mai adaug, dar am intrebat cine este sotia lui, din cu totul alt motiv.

| carevaescu a răspuns (pentru Violleta2022):

Dar surprinde dacă ți aș zice că mi-am dat seama laughing
Ceea ce am răspuns a fost mai mult pentru beneficiul dânsului.winking

| trophin a răspuns:

E la moda din 2010 sa "cumperi" sotii din alte state, mai putin dezvoltate. ba filipineze, ba marocance, in general asia de sud, insulele, si fetele accepta, nu am inteles niciodata asta, eu nu pot fi cu o fata de la Timisoara, in capatul celalalt al tarii, nu pot sa o fortez (as prefera sa ma duc eu la ea ), insa sunt oameni, romani, europeni, americani, care pur si simplu le "cumpara" nu stiu cu ce scop, doar sa ii faca copii... sau

| carevaescu a răspuns (pentru trophin):

Nu cumpara nimeni pe nimeni. Asta ar fi sclavie. Se numeste "ambii beneficiaza de ceva". Cine a spus că singurul beneficiu intr-o relație e dragostea? Aparent, tu ai aflat ca dragostea nici macar nu durează până la Timișoara.

| trophin a răspuns (pentru carevaescu):

Nu a fost vorba de o vanzare-cumparare, am trecut-o in ghilimele. insa cred ca multi au inteles, cum ai inteles si tu

| carevaescu a răspuns (pentru trophin):

Știu, știu. E o metaforă. Hei, poate ar trebui să vezi condițiile "vânzării" la TM.winking

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru trophin):

Citez din tine

"de ce i se zice "toti pentru unu" sau e doar "unul"? cand toti recurg la "profesionalisme" si raspund la intrebari aiurea?!"

| trophin a răspuns (pentru suntserios):

Bai ce tot citezi, te obosesti, scrie ce vrei si nu mai te obosi

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru trophin):

Sa nu mai bati campii prin raspunsuri.
Dar tu ai ziso mai bine, asa ca citez din tine

| trophin a răspuns (pentru suntserios):

Bine domn... numai scriu pentru dunmeata ceva. te las sa te inneci

Răspuns utilizator avertizat
| relian a răspuns:

1- Daca tu cand te-ai casatorit, aptm era deja platit, atunci nevasta nu are nici un drept, acel aptm nu face obiectul vreunui partaj.

2- Dar daca ai cumparat aptm in rate, deja platisei 2 ani cand te insurai, apoi ai continuat sa platesti pana ai terminat, se va face impartire, deci nevasta ta are dreptul acolo.

Dar se va scoate aia 2 ani cit ai platit tu, si se va imparti restul jumate jumate, nu conteaza cine a platit ratele, nevasta ta si daca na miscat un pai, daca na muncit toata viata, are dreptul la jumate din tot ce ati facut impreuna cit ati fost casatoriti.

Asta e tot.
Tu ai spus doar ca ai cumparat, nu spui daca in aia aia 2 l-ai si platit, a sa ca alege una din variantele de mai sus.

| MrGeo1975 a răspuns:

Ia fi atent aici. Daca bunurile cumparate sunt trecute în acte cu numele vostru la amândoi și nu exista alta clauze, atunci este la amândoi și trebuie sa cădeți de acord cu împărțeala. Daca e trecut doar numele tău și nu al ei, atunci e casa ta și tu hotarești. Contează cine este proprietarul în acte. Este cât se poate de simplu.