Nu, sunt polițist, deci organ de cercetare penală. Doar procurorii sau judecătorii audiază?
Din cate stiu eu procurorii si judecatorii audiaza, iar politistul doar investigheaza, cerceteaza, scrie rapoarte.
Pe site-ul Minsterului am găsit interpreți, dar nu ai și numerele de contact. Mă gândeam să nu-i citez la locul de muncă, ci să ne înțelegem la telefon, să negociem și să stabilim data când am nevoie de serviciile lor.
Știai greșit. Nu-s polițist de ieri și nici în dosare penale nu lucrez de puțin timp. Hai să nu dezvoltăm subiectul ăsta, că nu-și are rost?
Daca este parte din investigatia Politiei, atunci contacteaza-l profesional, nu amical, acasa, la telefon, ca nu-i normal si nici profesional, asa ceva.
Nu-i normal și nici profesional? Există telefoane de serviciu, nu am pretenții să-mi dea numerele personale. Dacă îl contactez profesional, nu prea mai are cum să refuze. Telefonic, puteam negocia: dorește, nu dorește să facă deplasarea până în orașul în care am nevoie, pentru că onorariile sunt destul de mici, sunt plătiți la oră și nu le prea convine.
Decât să mă adresez Curții de Apel, să-mi pună la dispoziție interpreți disponibili și mai apoi să-i citez, mai ok era să ne înțelegem telefonic. În fine... Nu m-ai ajutat cu nimic, se lungește vorba și nu e timp de pierdut.
Mulțumesc!
Nu am sa inteleg de ce alegi calea privata/amicala sa contactezi pe cineva de care ai nevoie in munca ta de politist, in loc sa faci lucrurile legale si corecte, cu profesionalism?
Pacat de tarisoara aia, cu asemenea concepete si smecherii facute de politia romana.
N-ai înțeles nimic din ce am scris eu mai sus. Ești tu prea răzvrătită pe instituția asta și te-ai găsit să mă "cerți" pe-aici. Culmea e că nici nu stăpânești bine fenomenul, dar îți dai cu părerea.
Numerele de telefon sunt puse la dispoziție de ei înșiși, pe net, nu le iau eu cu "japca", doar că majoritatea numerelor nu mai sunt valabile și voiam să găsesc o altă cale.
Și metoda de a-i apela e foarte legală (eu nu încerc ceva ce nu e legal), iar mai apoi să pot încheia un proces-verbal cu conversația telefonică și cu negocierea dintre mine și interpretul respectiv.
Nu spune nicăieri că e greșită metoda mea sau "șmecherie", cum te-ai exprimat...
La fel procedează și Parchetele, Judecătoriile, Tribunalele, chiar și Curțile de Apel... Au numere de contact și apelează.
Păcat că îți dai cu părerea fără să știi, voi, specialiști în toate care sunteți.
Ma socheaza ca preferi sa-i contactezi privat, sa negociezi tu smechereste cu ei, nu ca un politist in timpul serviciului, asa cum se afce legal si la carte, respecatnd procedurile.
Dar ma rog, de aia totul merge cu susul in jos in tarisoara aia, ca faceti ce vreti fiecare in loc de procedura corecta si legala.
Habar nu ai, scumpă doamnă.
Procedura de negociere se face și telefonic, la final încheindu-se un proces-verbal în acest sens. Nu te mai da ce nu ești, că nu îți iese.
Am rezolvat!
Onorariul interpretului este reglementat de un Ordin, nu fac eu prețul, la care se adaugă diferite procente în plus dacă limba e rară, dacă interpretariere se face simultan, etc.
De asta merge țara asta așa, că geme de proști care fac pe interesanții și sunt plini de frustrări.
LanguageMaster întreabă:
Atcose77 întreabă: