| Andrei0808 a întrebat:

Buna Ziua. Ieri am avut ultimul termen de judecata.Am avut un avocat care nu mi-a facut apararea corecta.Martorul paratului a fost audiat de doua ori odata propus de ei si odata propus de avocatul meu.Nu am prea fost de acord cu audierea ei deoarece eu eram in conflict cu acest martor avand inregistrarea cu ea depusa la dosar.Dar avocatul a spus ca nu crede ca nu va recunoaste eu i-am spus ca nu va recunoaste si asa a si fost. A spus niste aberati la audiere de am ramas masca cum vine vorba l am adus sa mai minta odata si sa poate influenta negativ decizia judecatorului.Eu dupa mine i as fi facut de atunci plangere penala de cand a fost audiat prima oara dar avocatul nu a prea fost de acord.Ce credeti ca ar mai fi de facut daca decizia nu e favorabila?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca martorul a mintit si puteai dovedi aceasta atunci ar fi trebuit sa-i faci plangere penala pentru marturie mincinoasa, inca de la prima depozitie.
Ma mir ca avocatul nu te-a sfatuit in acest sens.
Se poate face si acum plangerea, chiar si inainte ca instanta de judecata sa se pronunte.

| Andrei0808 explică (pentru Ioandelasal):

Cat credeti ca va costa o plangere penala?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Andrei0808):

Plangerea penala nu costa nimic, daca este adevarata si poate fi dovedita.
Daca nu este reala atunci te faci tu vinovat de infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare si te poate costa o condamnare penala cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda penala.

| Andrei0808 explică (pentru Ioandelasal):

Si de unde imi seama ca probele ar fi suficiente sau nu?! Martora in sala de judecata a recunoscut ca facut ceea ce am sustinut eu dar intr-un fel a mintit si mi-a creat mie o imagine proasta cum ca da eu m-am prezentat la munca dar nu sa raman ci sa ma cert cu ea.Si e clar ca nu e adevarat pentru ca stiam ca nu o sa ma primeasca asa am inregistrat-o dar ea a scos alte minciuni pentru a nu cadea ea pentru marturie mincinoasa.A recunoscut dar a si mintit cu altele

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Andrei0808):

Vorbeste cu avocatul tau, acesta stie dosarul si ce ai tu si te poate sfatui cel mai bine.