Conform Codului civil, in situatia descrisa, mamei ii revine cota de 1/4 parte (25%) din averea exclusiva a tatalui si voua, celor 2 frati, restul de 3/4 in parti egale, aceasta insemnand pentru fiecare frate 37, 5%.
P.S. Si n-ati facut inca procedura succesorala, dupa atatia ani? Va trebui sa platiti impozit de 1% din valoarea bunurilor imobile din masa succesorala.
Jumatate revine mamei si jumatate copiilor. Nu va trebuie testament, trebuie mers la notar sa faceti succesiunea, iar pentru asta trebuie sa aveti actele in original de la toate bunurile pe care le avea tatal vostru (pamant, casa etc.), certificatul lui de deces in original si, evident, actele voastre in original. Problema este ca o sa va coste destul de mult, trebuie sa mergi la un notar din zona si sa vorbesti direct, o sa-ti spuna si ce trebuie sa faceti, si cat o sa va coste.
Buna
Vad ca nu esti lamurita, spre sa te lamuresc eu.
In primul rand la decesul tatalui succesiunea se face pe jumatate din bunuri, jumatate revenind sotului supravietuitor (mama si tatal aveau fiecare 1/2 din bunurile comune, succesiunea se face pe jumatatea tatalui).
Se scoate la succesiune doar partea tatalui, din care mamei ii revine 25%, iar celor doi copii cate 37, 5%. Oricare din parti poate renunta la succesiune in favoarea celorlalte.
Multa bafta
MrBoostRPG2 întreabă: