| Lukas1994 a întrebat:

la inceputul lunii trecute a trebuit sa plec de urgenta din tara ( Ca sa intelegeti cat de urgent a fost; am ajuns acasa de la serviciu, o ora mai tarziu eram in taxiu in drum spre aeroport ), din cauza situatiei pe care nu o pot mentiona, adrenalina, oboseala si stresul, am uitat sa anunt angajatorul ca nu ma mai pot prezenta. Mi-am dat seama ulterior dar nu mai am posibilitatea de a mai contacta angajatorul, acum 2 saptamani, proprietarul apartamentului unde am locuit cu chirie, m-a contactat prin intermediul unei retele de socializare pentru a ma anunta ca mi-a venit un plic, l-am rugat sa faca o poza, am fost convocat de a ma prezenta pentru cercetare disciplinara prealabila realizata pentru absente nemotivate din data in care am plecat. Sunt in imposibilitatea de a ma intoarce pentru acea convocare si doresc sa stiu care pot fi consecintele neprezentarii? Cred ca trebuie sa specific faptul ca pozitia pe care am avut-o in acea companie a fost de barman.

Răspuns Câştigător
| mihai69 a răspuns:

Ori dacă te prezinți, ori nu - tot ți se va desface contractul de muncă pe motive disciplinare. Așadar, practic poți ignora acea convocare - e pur formală, pentru că așa le cere legea.

8 răspunsuri:
| marinsakalu a răspuns:

Pai sā sperām cā te vor intelege ...In cel mai rāu caz vei fi dat afarā...

suntserios
| suntserios a răspuns:

O sa iti desfaca contractul de munca pe cale disciplinara.
sigur poti contacta angajatorul sa ii expui situatia in care esti daca e asa de grava... poate e si el om

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Iti va fi desfacut contractul individual de munca pe motiv disciplinar, respectiv pentru absente nemotivate.

| darrio2007 a răspuns:

Stiai din cursul zilei ce vei face seara. Il puteai anunta cand ai plecat de la munca.

| Lukas1994 explică (pentru darrio2007):

Dau copy.paste in cazul in care n.ai apucat sa citesti
( Ca sa intelegeti cat de urgent a fost; am ajuns acasa de la serviciu, o ora mai tarziu eram in taxiu in drum spre aeroport ), din cauza situatiei pe care nu o pot mentiona, adrenalina, oboseala si stresului, am uitat sa anunt angajatorul ca nu ma mai pot prezenta.

| Lukas1994 explică (pentru darrio2007):

Nu stiu de tine dar eu nu pot prezice viitorul, n. aveam cum sa.l anunt de ceva ce nu stiam.

| darrio2007 a răspuns (pentru Lukas1994):

Ai fost anuntat ca pleci cand ai ajuns acasa, probabil. Scuza-mi carcoteala dar il puteai suna din taxi. Daca ai fi vrut.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Scrii frumos prin email și explici situația.