| Terra20 a întrebat:

Bună ziua. Logodnicul meu este în Finlanda. Cred ca e arestat ….de alaltăieri nu dăm de el niciunde. Tel îi sună dar nu răspunde nimeni. Însă, nimeni nu ne a anunțat nimic, nici pe mine nici pe cineva din familia lui. Practic, acum sunt deja 36 ore de când nu știe nimeni nimic …. intrebarea mea este: când îi dă voie să sune? Și dacă nu știe numerele pe de rost are dreptul să le ia din telefon? Și cum aș putea să l ajut? Eu fiind în România. Mulțumesc

13 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este problema logodnicului, daca este cetatean roman trebuia sa telefoneze Ambasadei Romaniei din Helsinki.
Daca este cetatean finlandez atunci putea sa ceara un avocat si sa-i spuna acestuia sa te contacteze.
Bineinteles daca este arestat, ceea ce nu este sigur.

| doctorandus a răspuns:

Meh, in Finlanda, daca stie sa se comporte, inchisoarea e un fel de hotel.

| Terra20 explică (pentru doctorandus):

" e ca un fel de hotel" dar întrebarea mea este de ce nu îi dă voie să anunțe pe cineva?

| johnnny123 a răspuns:

Dacă nu știi ce s-a întâmplat, de ce prima supoziție este că a fost arestat? Obișnuia să încalce legea?

| Terra20 explică (pentru johnnny123):

Știi ceva …dar nu mă așteptam la asta. Și nu știu cum aș putea să l ajut eu fiind aici. Legile de acolo sunt ciudate, comparativ cu alte țări din Europa. Mă refer la faptul ca autoritățile nu au anunțat pe nimeni.

| johnnny123 a răspuns (pentru Terra20):

Deci știi că a fost arestat?

| suntserios a răspuns (pentru Terra20):

Suni la ambasada daca e cetatean roman.

Da. Tocmai am aflat prin altcineva. Doar ca mi se pare destul de ciudat ca nu i-a permis sa anunțe pe nimeni. Diseară ar avea 48 ore

Da…tocmai am aflat prin cineva ….si nu stiu de ce nu i-a dat voie sa anunțe pe nimeni ….sau cand ii va da voie. Diseară sunt 48 de ore de cand nu mai stiu nimic de el

| just4ubr2015 a răspuns:

Nu ai gasit si tu un baiat serios odata intrat acolo la mititica mereu va ajunge acolo si puscaria e grea in norvegia

| RedMarr a răspuns:

N-are importanta ca/daca a fost arestat. Daca stii Datele lui Personale, suna la ambasada si INTREABA daca te poate ajuta. Acolo, daca are ceva problema, e posibil ca datele lui sa fie introduse in sistemul lor, si ambasada poate reveni cu un Raspuns. Altfel, nu stiu Cum si Unde ai putea suna Tu, la care sectie/numar de politie de acolo. Alternativ poti sa-i dai un mesaj si pe Insta/Facebook.
Sper sa te ajute si sa nu fie Ceva serios.