Da, executorul iti va cere sa-i achiti cheltuielile de executare si apoi le va recupera de la debitor si ti le va restitui.
Da iti plateste direct suma intreaga, minus cheltuielile de executare, atunci executorul le va recupera si ti le va da.
Daca iti plateste inclusiv aceste cheltuieli atunci nu mai este nici o problema.
La ultima întrebare mă refeream la situația în care datornicul se sperie și plateste suma lunară datorată în contul meu suma restantă(nu în contul exec. după cum ar trebui) dar Fară cei 200lei onorariu executorului. Ce se întămplă atunci? Rămân cu pagubă 200lei sau va fi obligat să plăteasca doar acei 200lei și mi i dă inapoi executorul mai apoi?
Toate acestea le reglementezi cu executorul. Executorul il someaza sa plateasca ce-ti datoreaza. Daca nu o face ii pune poprire pe salariu la angajator, iar angajatorul iti vireaza pensia alimentara si suma platita executorului.
Dar sumele pe care nu ti le-a platit inainte nu le poti recupera decat in instanta daca debitorul nu vrea sa le plateasca de buna voie.
Se pare ca nu mi-ai citit atent raspunsul, vezi fraza a doua.
In loc de "Da" vei citi "Daca".
Cu mai multi ani in urma am avut de recuperat salariul pe 2 luni de la o firma. Dupa trei infatisari la tribunal, unde nimeni de la firma nu s-a prezentat, am ajuns la executor. Am platit eu comisionul pentru executor. Dar cand mi-am recuperat banii, am primit comisionul inapoi. Ca o concluzie, patronul a pierdut comisionul lui, ramas la executor, comisionul meu si banii mei de salariu.
Nu iti vireaza tie din moment ce este un executor la mijloc.
Radu_Alexx_2000 întreabă: