| Anastasia93 a întrebat:

Bună ziua! Mi-a fost reținut permisul de conducere pentru 60 zile, precum ca am depășit neregulamentar și mi s-a zis ca am fost filmata... Eu contest ceea ce au spus polițiștii deoarece nu am depășit cum au spus ei și la cerere nu au vrut sa îmi arate filmarea. Ce pot sa fac?

11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai cum sa iti arate filmarea?
filmare e prezentata unui judcator daca faci contestatie la tribunal. nu iti vor arata niciodata tie filmarea.

Asa ca pui mana si faci contestatie la tribunal. Asta poti sa faci. Daca ei au zis ca au filmare o sa o aduca si o sa demostreze cum ai depasit. Daca nu o sa ramai cu permisul.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In maximum 15 zile de la data procesului-verbal de contraventie poti face plangere contraventionala la judecatorie, in care soliciti anularea p.-v.c. in totalitate (amenda si suspendarea dreptului de a conduce) pentru ca nu ai comis contraventie de care ai fost invinuita.
Va trebui sa ai dovezi ca este asa cum spui. Inclusiv vei solicita ca politia sa prezinte filmarea si instanta de judecata ii va obliga sa o prezinte.

| Anastasia93 explică (pentru Ioandelasal):

Am depus constestatie la judecătoria unde mi s-a reținut permisul... Si în cât timp ar trebui sa primesc permisul înapoi? Aștept sa treacă cele 15 zile în care pot sa circul cu dovada? Și de unde se ridica permisul reținut?

| Anastasia93 explică (pentru Anastasia93):

Ce dovezi as putea sa am?

| darrio2007 a răspuns:

Filmarea va fi prezentata in instanta. Poti face contestatie.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Anastasia93):

Cu dovada de la judecatorie, ca ai depus plangere contraventionala (asa se cheama chemarea in judecata in cazul contraventiilor), mergi la politia rutiera care ti-a retinut permisul si solicita restituirea.
Trebuie sa ti-l restituie pana se termina judecata printr-o hotarare definitiva. Daca pierzi va trebui sa predai permisul, daca o sa castigi nu mai trebuie sa-l predai.

| Violleta2022 a răspuns:

Politia nu este obligata sa-ti arate tie inregistrarea/filmarea, asta se poate face in instanta, daca ajungeti acolo!

Uite aici ce spune Politia:
https://www.instagram.com/p/CsRV-JbKa2J/

Am fost la politia unde mi-a fost reținut permisul mai exact în Făgăraș... Mi a spus ca de la ei pleacă la Brașov ca de acolo se eliberează permisele reținute... Si în cazul în care ai domiciliul în alta parte va fi trimis la politia de unde este eliberat. Vă întreb în cât timp îl trimite? Dovada este valabila 15 zile, iar permisul ar fi trebuit sa îl obțin în 48 de ore

| Anastasia93 explică (pentru darrio2007):

Am făcut contestație... Dar întrebarea mea este : în cât timp de la depunerea contestației trebuia sa primesc permisul de conducere înapoi?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Anastasia93):

In mod normal trebuie sa-l trimita in cateva zile.

Așa știam și eu. Au trecut deja 8 zile și nu am primit nimic. Am sunat la ipj Brasov, nimeni nu știe nimic... La Făgăraș unde mi-a fost reținut spun ca este trimis la Brașov... Ce pot sa fac în acest caz?