Nu.
Buletinul / actul de identitate se face in tara in care esti cetatean.
Cetatenia nu se obtine prin achizitia de proprietate.
Poti sa detii un oras intreg in Austria, tot cetatean roman ramai, tot in Romania iti faci actele de identitate.
Ai tu bani sa iti cumperi casa iun Austria? visezi frumos, dar daca ai bani si ai casa acolo obtii cetatenia austriaca si ei au alte acte numai ai nevoie de buletin romînesc eventual ei te obliga sa renunti la cetatenia română si sa devii austriac cu acte in regula, dar sti limba germana? Oricum eu nu cred ca ai tu sute de mii de euro sa iei o casa in Austria, ai putea lua o casa in România daca tot ai niste bani de ce ai merge in alta țara despre care nu sti nimic.
Te salut Cristian! Nu visez deloc, crede-ma pe cuvant. Parintii mei lucreaza in total de peste 10 ani in Austria de cand eu eram mic copil si au stat acolo la munca un pic peste 7 ani neclintiti ca sa zic asa. Iar in unele orase din Austria casele si apartamentele sunt mai ieftine decat in Romania. Eu am facut clasele 1-4 la scoala generala de limba germana Nikolaus Lenau din Piata Unirii, Timisoara deci da vorbesc limba germana la nivel mediu si lucrez in Austria de 1 an jumate in total. In primul an mi-a fost mai greu inceputul m-am dus si m-am angajat doar dupa ce am luat bacalaureautul si acasa de atunci am fost doar circa 8-10 saptamani adunate la un loc. Noi avem un prieten de familie care sotia lui muncea ca ingrijitoare la o familie din Austria, iar el tot muncind ca sofer si adunand bani si-a cumparat mai multe microbuze facea si inca face transport Romania-Austria, au adunat bani si si-au cumparat o casa frumoasa in Austria in apropiere de orasul Eisenstadt, norocul lor ce sa zic?!? Eu oricum ma gandesc sa adun cateva zeci de mii de euro pentru a achizitiona o casa in Austria, pentru ca acolo imi place si acolo as vrea sa imi fac un viitor, la noi in tara din pacate in Romania nu mai exista nici-o urma de speranta sau slabe sanse spre zero barat... De multa sanatate iti doresc sa ai parte si sa te ajute Dumnezeu in tot ceea ce iti doresti sa realizezi. Toate cele bune si Doamne ajuta!
Mult succes iti doresc si iti mutumesc pentru mesajul acesta in care mi ai explicat cum sta de fapt situatia, ma bucur pentru tine si sa ai parte de tot ceea ce doresti, multa sanatate, ce varsta ai esti fata sau baiat?
Tu vorbesti de cetatenie.
Sunt tari care nu accepta dubla cetatenie.
Dar, daca locuiesti intr-o tara straina, trebuie sa iti declari domiciliul, fie ca locuiesti in chirie, fie ca esti proprietar (la biroul de imigrari)
Mai exista procesul de naturalizare, specific fiecarei tari. Te poti interesa despre asta.
E interesant ca pui astfel de intrebari desi parintii tai au lucrat acolo 10+ ani.
Stai linistit ca nu te obliga nimeni sa renunti la cetatenia romana. Cu atat mai putin austriecii
Da pun astfel de intrebari pentru ca eu sunt tanar, iar parintii mei au muncit acolo si au locuit doar in blocurile de apartamente ale clinicilor unde lucreaza ei, nu au stat in chirie si nici nu au avut proprietatea lor personala. Lor ca sa zic asa le e egal daca am locui in Romania sau in Austria si daca s-ar muta s-ar muta pentru mine in Austria pentru ca eu imi doresc asta sa imi fac un viitor intr-o alta tara.
Multumesc frumos si asemenea iti doresc si tie! Sunt baiat, abia ce am implinit varsta de 20 de ani in urma cu 2 saptamani.
Indiferent, tot trebuiau sa-si declare domiciliul.
mariana_1559 întreabă: