| vasilemicutz a întrebat:

Buna ziua TPU! Vreau sa intreb care este varsta minima pentru a detine o arma neletala de airsoft (Eu am 13 ani si arma este un Mauser Karabiner98 Kurz ). Doresc sa raspunda doar cei care stiu sigur legea si ma pot informa (Eu stiu ca nu este o limita de varsta atat timp cat o folosesti in ograda ta)! Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Radu284 a răspuns:

Unde este asta in legea aia? Nu cred ca exista o limita de varsta pentru arme airsoft, ele sunt jucarii. Nu am vazut acolo nimic care ar putea face referire la airsoft, decat poate ca functioneza pe principiul compresiei aerului. Dar asta si tevile de cornete sau pixurile cu hartii functioneaza la fel, si nu sunt interzise, nu?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform L.295/2004 varsta minima pentru a procura si detine legal o arma tip airsoft este de 18 ani.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Radu284):

Citeste legea, in special art.58, al.10 si anexa la lege, citez:
"(10) Armele şi dispozitivele neletale prevăzute în categoria E din anexă pot fi procurate în România de orice persoană care a împlinit vârsta de 18 ani."

| Radu284 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Ah, ok, banuiesc ca te referi la "36. Replicile de arme tip airsoft "
Atunci raspunsul la intrebarea origila banuiesc ca depinde de cat de buna replica asta, daca e 1:1 sau nu.

| Marin_Petru-Darius_1992 a răspuns:

Daca vrei sa porti arma la tine trebuie sa o pui in husa ei.Da legea spune ca trebuie sa ai 18 ani ca sa poti avea o replica de arma airsoft

| vasilemicutz explică (pentru Marin_Petru-Darius_1992):

E de 4 ani si jumatate postarea laughing Intre timp am facut 18 ani si particip regulat la meciuri de airsoft. Legea 295/2004 specifica exact ce ai voie si nu ai voie cu replicile de airsoft