| Saly01 a întrebat:

Va rog sa ma ajutati un raspuns. Pe data de 8 mai 2017 m-am angajat cu contract de 8 ore, acum in luna ianuarie pe data de 3 ianuarie dupa inventar s-a inchis magazinul unde eram angajata, asta ar fi 7 luni de lucru. In perioada urmatoare ne dorim un bebe. Intrebarea mea este: pentru a nu pierde cele 7 luni, ce distanta pot avea intre doua joburi sa pot beneficia de indemnizatie? Stiu ca trebuie sa fie 12 lucrate, dar nu stiu daca aceste 12 luni trebuiesc sa fie legate. Va doresc o zi frumoasa!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este o problema cu intreruperea, important este sa ai 12 luni lucrate din ultimii 2 ani anteriori nasterii, conform OUG 111/2010, citez:
"ART.2. (1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară."

3 răspunsuri:
| AC_Alexandra_1999 a răspuns:

Eu stiu ca trebuie sa ai 1 an la locul de munca, nu stiu daca se ia in considerare 7 luni acolo si 5 în altă parte, ca sa-ti dea prenatal trebuie la un singur loc actual asa stiu eu

| Saly01 explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc pentru raspuns! Asta inseamna ca daca ma angajez peste o luna, si mai lucrez inca 5 luni se aduna la cele 7 luni?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Saly01):

Da, asa este.