| FuturePlayerFootball a întrebat:

Bunica mea a vrut sa schimbe un apartament cu doua camere pentru o garsoniera plus diferenta. Din ce am inteles tatal meu, fiind fiul, nu a intrat in posesia garsonierei, bunica mea murind la scurt timp dupa si a ramas si fara apartament si fara garsoniera. S-au judecat mult timp, din ce am inteles pe vremea aceea aia aveau relatii pe la judecatorie si a pierdut procesul. Acum vrem sa redeschidem procesul. Ce este de facut? As vrea sa vad pe baza carui act a fost facuta vanzarea, ce s-a dat la schimb. Unde pot vedea tranzactia? Multumesc.

7 răspunsuri:
| Vasilake a răspuns:

Actele le poti vedea la notarul care a incheiat actul
Poti redeschide dosarul doar daca apar elemente noi care ar putea duce la schimbarea sentintei.

| FuturePlayerFootball explică (pentru Vasilake):

Pai notarul acela nici nu mai traieste

| Sophieka a răspuns:

Aici nu se intreaba astfel de probleme...Nu ati auzit de o sedinta de consultanta la un avocat sau judecator? Cred ca in felul acesta veti ramane doar cu visele la acele locuinte...

| Vasilake a răspuns (pentru FuturePlayerFootball):

Arhiva exista.

| johnnny123 a răspuns:

Sunt multe neclarități în ce ai scris acolo.

Spui că tatăl tău nu a intrat în posesia garsonierei. Dar bunica ta a intrat în posesia ei? În mod normal ar fi trebuit să intre în posesia garsonierei (și a diferenței de bani) în momentul în care au făcut schimbul. Dacă nu a intrat în posesia lor înseamnă că nu a existat niciun schimb, deci ar fi trebuit să rămână cu apartamentul de două camere. Cum este posibil să nu rămână nici cu una, nici cu cealaltă?

Apoi spui că "s-au judecat mult timp și au pierdut procesul". Când s-au judecat nu au fost prezentate ca probe actele în baza cărora s-a făcut schimbul? Iar în acest caz, dacă acele acte au fost prezentate la proces, tatăl tău nu le-a văzut, nu știe ce scrie în ele, nu le-a făcut niște copii?

Chiar dacă notarul nu mai trăiește, actele trebuie să existe în arhive. Actele nu se distrug atunci când notarul care le-a întocmit moare.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca un notar moare si a fost cabinet individual arhiva lui se preda unui notar din aceeasi localitate sau, daca nu exista altul in localitate, se preda unui notar dintr-o localitate apropiata dar din circumscriptia aceleiasi judecatorii. Carui notar se preda hotaraste Camera Notarilor Publici din circumscriptia Curtii de Apel.
Daca a existat un proces, poti vedea dosarul procesului la judecatorie sau tribunalul din judet, daca a fost si o cale de atac.

| petrisor23 a răspuns:

Daca s-a facut tranzactia, actul pe garsoniera trebuie sa existe, daca nu s-a facut tranzactia, actul pe apartament trebuie sa existe.