| NoOne18 a întrebat:

Ca pieton care trece neregulamentar, poate primi amenda daca doua masini intra una in alta din cauza lui? fara sa fie accident cu persoane ranite

8 răspunsuri:
| dinaprilie a răspuns:

Doar politia poate decide acest lucru. Circumstantele difera functie de cum s/a intamplat si ce a rezultat in urma accidentului.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Traversarea neregulamentara e una, coliziunea dintre doua masini e alta.
Unul dintre soferi se face vinovat de neadaptarea vitezei ori patrunderea pe contrasens. Pietonul are doar o vina morala, atat timp cat nu este acrosat de vreo masina, el nu este parte din accident.
Vorbesc doar dpdv legislativ. Daca nu ii acorzi prioritate cuiva, ala se sperie, omoara 5 oameni, un cimpanzeu, vandalizeaza 3 monumente si darama un chiosc, tu poti fi amendat (suspendat permisul) pentru neacordare de prioritate, insa nu esti parte din accident, daca nu a atins masina ta. Vinovat de producerea accidentului e inteligentul care mergea cu viteza in preajma intersectiei, si nu a putut sa-si controleze masina in timpul franarii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu știu doar atât : mi-am luat amenda pentru că am traversat ca oaia prin mijlocul intersecției, trei benzi, etc. Asta mai demult. Vreo 160 lei am plătit fiind în 48 ore. Rad azi, dar a fost și testul prieteniei pentru că atunci eram cu un "prieten" și polițistul a zis ca dă doar o singura amendă si să dăm fiecare câte jumătate să o plătim. Amenda fiind pe numele meu, eu am ales să o achit toată în 48 ore cu gândul că îmi primesc partea cealaltă de bani de la prieten. Nici după 4 ani nu mi-am primit banii. Ce prietenii mi-am tot făcut și eu. Logic că nu mai sunt prieten cu asa ceva.
Știu ca este cam răspuns în afara subiectului, însă mi-ai amintit de această situație. Multe în viață se întâmplă cu un scop, iar in cazul meu am învățat să nu mai traversez ca oaia și totodată am văzut cine era prietenul de lângă mine. Chiar și țigan, unde am dat bani împrumut, a venit cu banii înapoi în câteva săptămâni.

| NoOne18 explică (pentru anonim_4396):

Si banuiesc ca asa zisii prieteni s-au imbogatit cu banii economisiti, nu?
Chiar si asa interesanta poveste, mersi!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NoOne18):

Nu e chestia de bogăție, e chestia de omenie.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu numai ca poti fi amendat pentru traversarea neregulamentara dar poti avea si dosar penal, daca din cauza ta au fost raniti persoane din masina sau alti pietoni.

| 1234568807 a răspuns (pentru Ioandelasal):

A specificat ca nu a fost nimeni ranit, dar poate fi obligat sa plateasca pagube materiale

| SingleForOne a răspuns:

La orice curs in care se foloseste masini, practicantul este unicul care ar trebui sa fie cu ochii in 4 sau chiar 12. Cum ar fi, automobile, autobuze, camion, motocicleta, motostivuitor, liza electrica. Peste 90% din pietoni trec inconstienti pe zebra sau trotuar, dar mai important este atentia soferilor, doar ei au de-a face cu dificultate, la volan. Pietonul poate primi amenda prin trecere neregulamentara doar daca a trecut pe rosu sau a trecut pe undeva unde nu era trecere pietonala (zebra) sau daca nu s-a asigurat cand a trecut de pe o strada pe alta (cand este trafic, cand aude sau vede autovehicule in indepartare).