| NeverGonnaLetYouDown a întrebat:

Cand demisionezi, este neaparat sa semnezi pentru desfacerea contractului de munca sau ajunge pur si simplu doar cererea de demisie? Intreb deoarece la locul de munca anterior (paza), doar le-am inmanat cerea de demisie, hainele si n-am mai auzit nimic de la ei.

6 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Este de preferat, dar nu este o problemă dacă nu semnezi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Desfacerea contractului inseamna concediere.
In cazul tau ai demisionat de bunavoie. Asa cum ai spus este nevoie de instiintarea ta scrisa ca demisionezi pe care o inmanezi responsabilului tau sau la secretera de la resurse umane.
Mai departe ai nevoie de actele care atesta anii lucrati la acea firma de paza, adica adeverinta de vechime si alte documente pe care ar trebuie sa ti le dea ei.
Daca nu intrebi, nu o sa primesti nimic.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Cererea este actul de demisie. Nu trebuie semnat nimic, doar daca ai materiale de predat, se incheie un proces verbal de predare si fisa de lichidare. Daca nu se intocmeste fisa de lichidare poate oricand sa te cheme in judecata pentru anumite litigii.

| NeverGonnaLetYouDown explică (pentru CodrutElian1990):

Stai ca nu pricep, pentru ce as fi "chemat in judetata" cand ei sunt cei care nu-mi mai dau de veste nimic? Dupa parerea mea, presupunand ca ar mai avea nevoie de o semnatura de la mine, consider ca ar trebui sa fiu anuntat, nu? Ca doar eu n-am timp de pierdut pe drumuri doar asa ca sa "verific" daca mai ii vreo hartie de semnat pe undeva, asa ca consider ca pana acum trebuia sa fiu anuntat.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru NeverGonnaLetYouDown):

Daca nu ai fisa de lichidare semnata si parafata de seful firmei, atunci este ca si cum ai plecat fara sa predai. Eu nu stiu ce funcie ai avut, daca aveai ce sa predai sau nu. Eu la acest caz ma refer.
Iti dau un exemplu care ar putea sa apara. Fiind societate de paza, s-a produs un delict unde erai paznic. Poate eraia sau nu de vina, dar te poate chema la judecata. Am dat un exemplu care s-a intamplat.
Angajatorul este obligat de lege să-ţi elibereze o serie de acte în caz de demisie, însă numai daca soliciti – documente necesare pentru atestarea activităţii desfăşurate de către salariat, durata activităţii, salariul, cât şi vechimea în muncă, în meserie sau specialitate, potrivit articolului 34, alineatul 5 din Codul muncii.