| Alyn13 a întrebat:

Cand poti sa folosesti un pistol, dar sa fi in legitima aparare? Nu conteaza ce pistol. Si ce avertismente ar trebui sa dai inainte de a trage. Si un ultim lucru unde ar trebui sa tragi?

Răspuns Câştigător
| stefan1991 a răspuns:

Ca persoana fizica, poti folosi numai arme neletale(gaz sau bile de cauciuc)pentru care iti trebuie permis.cu acestea poti trage oriunde fara foc de avertisment. daca il omori tu raspunzi.depinde de distanta si zona in care se trage.e bine sa eviti capul si inima cand folosesti bile de cauciuc.si ar fi bine sa fie o situatie clara de legitima aparare.adica sa fi pus intr-un pericol destul de serios...cat despre arme letale trebuie sa fi politist, avocat, in programul de protectie al martorilor etc sau sa dovedesti ca ai valori sau bunuri destul de pretioase si iti trebuie o arma pentru a te apara de hoti etc...mai multe detalii pe site-ul politiei romane

11 răspunsuri:
| zahy a răspuns:

Ce intrebari pui la varsta ta. De ce te intereseaza aceste informati cund tu nu ai dreptu de a avea un pistol.

| Azµre a răspuns:

Atunci cand viata iti este in pericol, trebuie sa tragi 2-3 focuri in aer de avertisment asta in cazul in care fuge si nu se opreste. Si ar trebui sa-l inpusti la extremitati, maini, picioare, sa eviti capul pieptul abdomenul.

| zahy a răspuns:

Pai atunci cand esti atacat, se trage in zona de la talie in jos. chiar daca nu esti in legitima aparate nu esti acuzat de tentativa de omor, daca injunghi sau inpusti pe cinevat de la talie in sus este considerat tentativa de omor. ceao

| Λl๓a a răspuns:

1.Cand te ameninta cineva, cand scoate si el pistolu.
2. A)Daca.(faci nu stiu ce, etc). trag!
b)Nu ma face sa trag c) 3. La cap(moare mai repede) Funda?

| zahy a răspuns (pentru Azµre):

Tu consider aceasta intrebare pentru academia de politie? nu este adevarat ceea ce zici. la persoane juritice si fizice

| zahy a răspuns (pentru Λl๓a):

Daca nu ai martori dovezi infunzi puscaria ma. Si chiar daca ai dovezi ca ai fost amenintat nu se trage la cap mama mia mai intai ia-ti permis de port arma. si dupa aia dati cu parerea. crede-ma ca la teste vei pica, este un test in care trebuie sa tragi cu arma in inamic si daca vei trage si in abdomen esti picat. ceao man ai de invatat in domeniu

| Azµre a răspuns (pentru zahy):

Nu bag mana in foc. trebuie citita legea armelor si a munitiilor dar in mare la academie asa este acum nu stiu ce sa iti zic + ca e o mare harababura de exemplu daca unu te ataca cu un cuitit cu lama de 10 cm si tu ripostezi cu unul de 15 tu esti vinovat, acelasi lucru si daca ala te injughie pe tine cu un cutit si tu il impusti e cu du-te vin-o da ce-am zis e pentru academie.

Da ai dreptate ori cum nu se trage in locuri fatale iar locurile fatale sunt considerate de la abdomen in sus, ai mari sanse chiar daca ai dreptate sa infunzi puscaria pentru tentativa de omo sau poate de crima (daca e cazu). da aceste reguli sunt aplicate la oameni legi, la persoane fizice si juritice sunt altele.

Da e cu du-te vino asa e legea la noi acum ce sa-i faci. Iti spun eu ca am patit-o am prins hotul cand imi fura din garaj am pus mana pe el l-am batut si l-am dus de ciuf la politie aluia i-a dat drumu si mie amenda ca l-am batut pe respectivul, norocul meu a fost ca sectia de politie este peste drum si am cunostinte ca altfel ma alegeam si cu dosar penal. numai zic dupa 3-4 ore de audieri parca eu eram hotul nu ala care l-am prins in flagrant la mine in curte, la mine in garaj.

Stiu man cum este de aia zic ca nu e bine sa tragi. da ori cum nu iti da drept pentru Portarma doar daca ai cauze foarte mari adica ceva gen esti om de afaceri foarte important. nu toata lumea poate lua arme. Acuma parca si cele pe aer comprimat sunt ilegale si trebuie port arma

Da. Oricum la noi chiar nu ai ce face. Intra hotu in casa, daca ii dai in cap tu esti de vina.