| Stropdeploaie a întrebat:

Care credeti ca va fi viitorul presedinte?

85 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Eu,dar cum am lucruri mai bune de facut decat sa fiu injurat de toti hateri din psd, va fi Iohannis inca 4 ani

| GabiDumitrescu a răspuns:

Gabriela Vrânceanu Firea Pandele Șicâțiormaififost!

| suntserios a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Deci il citesti pe cetin happy

| Frank51 a răspuns:

Nu prea conteaza cine va fi presedinte, important este sa nu fie Dragnea. O tara care alege ca presedinte un politician corupt si penal oferindu-i imunitate, nu merita nici-o sansa.

| minrest a răspuns:

Sper ca Iohannis, un tip competent care reuseste sa foloseasca eficient putinele atributii non ceremoniale de care dispune. Sigur, va fi nevoie sa ii dam si un parlament dominat de PNL, USR si PLUS, dar pana atunci mai e mult. Intre timp neamtul o sa duca singur lupta.

| aXy99 a răspuns:

Eu sper ca va fi Dacian Ciolos (daca va candita). Nu stiu cat de realista este o victorie a lui, dar i-as da o sansa.

Daca nu va candita, atunci Iohannis.

| anonim_4396 a răspuns (pentru aXy99):

Chiar avem nevoie de omul care a făcut sri organ de urmărire penală la o zi după o decizie ccr cum că sri n-are ce căuta în anchete penale. Arată o foarte bună înțelegere a Constituției al cărui garant ar fi!

| aXy99 a răspuns (pentru anonim_4396):

Si vrei sa spui ca altii, cum ar fi Dragnea, respecta constitutia?

Ce a făcut Cioloș e absolut macabru
O încălcare a Constituției a lui ar fi?
eu vorbesc doar de lucruri concrete, dacă nu dai exemplu, nu-mi mai spune nimic

Sa inteleg ca formarea unui grup infractional organizat si pagubirea statului roman cu cateva sute de milioane de euro, luati din fonduri europene (pe care tot statul roman, deci din banii nostri, le-a platit), nu e incalcare?

Faptul ca se crede si prin ministru (chiar e, nu doar se crede) si face ce vrea in guvern prin intermediul marionetei lui, Viorica Dancila, nu e incalcare? art. 109: "Guvernul (deci si premierul) raspunde politic numai in fata Parlamentului pentru intreaga sa activitate". Raspunde politic in fata Parlamentului, nu in fata sefului de partid. OUG 13 ti se parea constitutionala? Faptul ca se abuzeaza de ordonante de urgenta e normal? Acelea sunt pentru URGENTE, pentru situatii extraordinare, a caror reglementare nu poate fi amanata, nu pentru cand i se scoala unuia sau altuia. Sa nu mai zic ca la noi nu mai legifereaza Parlamentul, ci Guvernul, ceea ce e de-a dreptul stupid si neconstitutional. Sunt o gramada si le stii si tu, chiar iti place sa faci pe pr...nestiutorul?

1.OUG13 a fost declarat CONSTITUȚIONAL de CCR la sesizarea Avocatului Poporului.
2.Nici măcar nu e trimis în judecată pentru grup infracțional organizat, am spus că vorbesc de LUCRURI CONCRETE, n-ai spus așa ceva.
3. Șeful de partid trage sforile în Parlament, fiindcă el controlează majoritatea, partidul reprezintă Parlamentul în fața căruia răspunde guvernul, fiindcă oamenii ăia din partid au dat vot de încredere guvernului în Parlament, spui numai aiureli.
Eu sunt neștiutorul?laughing)) Ai spus 3 chestii fără sens.
1. pentru tine nu există prezumția de nevinovăție
2. OUG13 e constituțională.
3. Confunzi mulți termeni. Și ia și un 4:
Condamnarea din dosarul referendumului e nulitate absolută și cel mai logic ar fi să fie repus în termenul pentru contestație în anulare fiindcă n-are cum justiția să fie bună pentru unii și proastă pentru alții aflați în aceeași situație.

și, ipotetic vorbind, formarea unui grup infracțional organizat ce conflict juridic de natură constituțională creează?

2. Vrei sa spui ca Oficiul European de Luptă Antifraudă are ceva personal cu Dragnea de a facut o sesizare?
1. OUG13 NU e constitutional, daca CCR a declarat altceva nu inseamna ca are dreptate.
In legatura cu punctul 3, unde pruna mea e principiul separatiei puterilor in stat daca un om trage sforile si in Parlament si in Guvern, iar pe langa asta intentioneaza sa dea legi (ordonante mai bine zis) sa traga sforlie si in justitie?

Nu constitutional, ci penal. Mai grav. Functie de demnitate publica condamnata penal (da, nu pentru asta e condamnat penal, inca!). Zi-mi tu o alta tara din Europa care ar permite asa ceva?

1. Și cum ai tras tu concluzia că nu e constituțional? Cred că ai de studiat ce înseamnă termenul ăsta. Mai mult ca sigur, tu ai dreptate. Dar, din nefericire, deciziile CCR sunt general obligatorii, deci e constituțional și subiect închis, se pun în aplicare, nu se comentează.
2. Vreau să spun că sesizare, cum bine remarci și folosești termenul corect, nu e egal cu condamnare, cum, din păcate, nu faci diferența între termeni. Și nici măcar n-a fost trimis în judecată la noi, de 2 ani se vorbește de dosarul ăsta și prevăd că va veni, curând, clasarea.
3.Guvernul dă răspundere în fața Parlamentului. Parlamentul e controlat de partid, în fața cui dă socoteală în Parlament, nu în fața acelorași oameni? E un nonsens ce spui tu.

Nu știu din Europa, că n-am studiat si nici nu mă interesează, dar știu că în SUA, în noiembrie, la alegerile parțiale, 2 'penali' au intrat în Camera Reprezentanților.
Și oricum Constituția cât și CP spun clar că judecătorul, dacă consideră, și putea să considere orice, că era Livia Stanciu, îi poate interzice să candideze.

Si ce a facut Dragnea ca sef de partid, sef al camerei deputatilor si prim ministru indirect? A facut ceva bun? A construit vreun km de autostrada, a investit in infrastructura, in cercetari, a facut ceva util? Unde sunt banii?
De ce sa se claseze dosarul? Ti se pare normal? Crezi ca OLAF a facut degeaba sesizarea aia?
Tu de ce esti multumti de guvernarea PSD? Cu ce te mandresti?

Îmi place cum schimbi subiectul.
Cred că, dacă citești mai sus, am scris foarte clar că sunt foarte nemulțumit și că în afara secției pentru anchetarea magistraților, în 2 ani de zile, n-au făcut niciun lucru bun. Dar tot nu vreau securiști. Și da, s-au construit câțiva km de autostradă, nu știu cifra exactă, dar văzusem prin presă că s-au inaugurat vreo 20 anul ăsta.
O să se claseze dosarul fiindcă nu cred că e vreo probă, la asta mă refeream.

Daca nu esti multumit de ce ii iei apararea?
Am schimbat subiectul pentru ca am crezut ca nu mai aveam ce discuta vizavi de subiectul anterior. Si tu ai omis cateva intrebari cum ar fi ca Dragnea a schimbat prim-ministri pana cand a dat de marioneta perfecta care face tot ce-i spune el. Aici este incalcat principiul separatiei puterilor in stat. (si nu numai)

Că spui tâmpenii. Eu nu sunt mulțumit, tocmai, că nu a făcut ce a promis legat de reforma justiției, anularea oug6, etc
Îmi explici te rog cum s-a încălcat separarea puterilor în stat când Parlamentul a retras încrederea unui cabinet și a dat-o altuia?big grin
N-am omis nimic. Au dat și un OUG care, cred eu, e neconstituțional, 92/2018, dar nu prin conținut, ci prin faptul că a schimbat o lege adoptată de parlament ce nici nu intrase în vigoare.

E ultimul raspuns pe care il dau la aceasta postare.

Problema e ca primul ministru nu face ce considera el ca e bine, ci face ce i se spune. O fi intr-un partid politic, dar sa nu ai pic de integritate, sa il lasi pe altul sa decida in locul tau, mi se pare dezgustator. Sa nu mai zic ca nu e in stare sa vorbeasca cum trebuie si nu ne poate reprezenta. Mi-e rusine ca e prim-ministru.

Am spus ca eu vorbesc doar de lucruri concrete. Asta e supoziția ta, eu nu o pot lua de bună.

| AC4S4 a răspuns (pentru anonim_4396):

De fapt, s-au facut aproximativ 60 de kilometri de autostrada.

| anonim_4396 a răspuns (pentru AC4S4):

Cu atât mai bine, e unul din subiectele care nu prea m-au interesat.

| AC4S4 a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca nu se deschideau in regiunea mea nu ma interesa nici pe mine.

| Plato a răspuns:

Iohannis - Doamne ajuta!

| AC4S4 a răspuns:

PNL il sustine pe Iohannis. PSD va avea probabil un candidat (poate comun cu ALDE).
Partidele mai mici (USR, PMP, PLUS) poate vor avea si ele candidati, dar nu vor intra in turul 2.
In turul 2 va fi Iohannis si candidatul de la PSD. Nu cred ca candidatul de la PSD are vreo sansa, avand in vedere reputatia pe care a avut-o in ultimii ani. De fapt, nici nu sunt sigur daca PSD va mai castiga alegerile viitoare (de orice tip). In concluzie, cred ca Iohannis va fi urmatorul presedinte.

| ziftode a răspuns:

Sunt anti-PSD/Dragnea
dar
din pacate si anti-Iohanis, care cam umbla cu cioara vopsita
se da rotund ca e in "opozitie" si se preface ca se impotriveste si ca i se forteaza mana, dar de fapt pana la urma face ce e bine pentru HOTI

cel mai rasunator exemplu a fost sefa DNA, Laura Codruța Kövesi, care era mult prea buna la prins HOTI si prea incoruptibila
si despre care el a lasat sa se inteleaga sus si tare ca nu o sa fie data la o parte, si pana la urma "i s-a fortat mana"

HAI SICTIR, daca vrei, POTI, iar daca nu poti, ce mata cauti sa faci pe presedintele!

| FaraNumePls a răspuns:

Iohanisss

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred că tot Iohannis / Cioloș din păcate pentru țara asta

| Tavike a răspuns (pentru anonim_4396):

Alege-l pe Liviu sa îți deie praz

| Stropdeploaie explică (pentru anonim_4396):

De Ce zici din pacate?

| SkyPilot a răspuns (pentru Stropdeploaie):

I-o fi dand un procent din ce fura penalul cu mustata si dinti cariati.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Stropdeploaie):

1 motiv pentru care n-aș spune asta? thinking

| EvilMayDie64 a răspuns (pentru anonim_4396):

Poate pentru ca e un presedinte bun... pentru o tara ca Germania, unde exista o anumita stabilitate politica.

| anonim_4396 a răspuns (pentru EvilMayDie64):

1. De ce e bun?
2.Ce stabilitate politică e în Germania unde Merkel aproape a pierdut majoritatea, iar extrema dreaptă a intrat prima oară în parlament după 1945?

1. Pentru ca tacticile politice pe care le abordeaza impotriva PSD sunt practici care se folosesc cel mai mult in politica vestica.
2. Ma rog, a avut la un moment dat stabilitate politica.

Care e acea tactică politică și cine în politica vestica o folosește?
Să vorbim de lucruri concrete. big grin

Atitudinea lui Iohannis fata de PSD e tactica lui sa obtina un nou mandat, am mai spus chestia asta, ii lasa sa se auto-distruga pe sistem PNTCD cand era guvernarea CDR. O gramada de analisti politici au zis ca e ceva ce ar face un presedinte al unei tari occidentale.

Atitudinea cu ''nu știu și nu mă interesează''? Sper să nu-mi fie dat să mai văd așa ceva vreodată.
Dacă obține un nou mandat nu e datorită atitudinii lui, ci datorită urei care e acum pe Dragnea și care va duce la o prezență mare.
La europarlamentare, spre exemplu, n-am niciun dubiu că PSD va câștige alegerile cu minim 33-35%. Si cred că PSD va câștiga și turul 1 la prezidențiale.

Pai tocmai asta face, profita de ura pe care romanii o au fata de Dragnea si mai arunca din cand in cand sageti spre PSD, fara sa ia actiune in mod concret. Si pe mine m-a dezamagit Iohannis ca presedinte in astia 5 ani imediat, dar prefer sa-l vad pe el presedinte decat pe comunistoidul ala de zDragnea, care pare din ce in ce mai setat pe a isi construi o dictatura.

Măcar de făcea și Dragnea ceva, e urât degeaba.
În 2 ani n-au făcut fix nimic din tot ce au promis cu mersul pănă la capăt, un singur lucru, care nu e nici 5% din ce e necesar s-a întâmplat: secția pentru anchetarea magistraților.

Omule, la cate promisiuni a ignorat Iohannis din programul lui electoral, aceea "Romanie a lucrului bine facut", nu ar mai fi avut sanse la un nou mandat daca in 2016 nu venea la putere Dragnea si cu PSD. Cat despre Dragnea, el face, legi ca sa se scape pe el de DNA, si legi ca sa aiba de furat mai mult de la populatie.

E vreo astfel de lege în vigoare?

In mod surprinzator, inca nu, dar nu e ca si cum nu ar fi incercat.

Dacă voiau azi erau toate în vigoare, deci n-au fost în stare să facă nimic.
Sri e în continuare organ de urmărire penală, deși au promis de câteva luni că resping asta, amnistia și grațierea nu s-a dat dar au vorbit 2 ani despre ea, în Parlament n-au fost în stare să fie coerenți în niște texte de lege amărâte, doar au promis și nimic.
Secția aia e prea puțin pentru tot ce s-a promis.
Ia și niște previziuni pe 2019:
Dragnea achitat
Ponta, Tăriceanu condamnați că au picat la Ionuț Matei.

Daca as fi un pro-european spalat pe creier, ti-as spune ca motivul pentru care nu au reusit sa promulge genul asta de legi ca amnistia si gratierea e pentru ca au presiune din partea Uniunii Europene, dar nu prea poate UE sa puna presiune pe chestia asta. Ar putea sa se ia masurile astea, ar comenta UE, ar face PSD-ul un Roexit si nimeni n-ar zice nimic.
Normal ca o sa fie Dragnea achitat, el trebuie sa candideze la prezidentiale, no?

Nu au dat grațierea și amnistia fiindcă n-au curaj, atât.
Părerea mea e că nu candidează, știe și el, cred, că n-are nicio șansă.

Chiar crezi ca daca stie ca nu are nici o sansa, asta o sa-l opreasca din a candida? Sunt sigur ca in secunda in care e achitat, o sa isi si anunde candidatura.

Dacă pierde, pierde șefia partidului, de ce ar candida?

Oricum o sa piarda sefia partidului la un moment dat.

Din martie anul viitor poate fi prim-ministru, de ce ar vrea să piardă șefia?
Dacă ar da oug să se repună în termen pentru contestație în anulare, ce ar fi perfect normal, ar putea fi prim-ministru și prin martie.

Nu-l lasa Iohannis prim-ministru, ca nu ar mai avea el sanse la un al doilea mandat.

Iohannis poate fi oricând suspendat, de asemenea nici vice prim-ministru într-un cabinet a cărui structură s-ar schimba - deci n-ar fi nevoie de avizul lui Iohannis, ci de al Parlamentului, n-ar fi rău.

Ei, uite aici voiam sa ajung si cu Iohannis. De suspendat ar fi suspendat, dar crezi ca ar fi si demis? A avut tot timpul posibilitatea sa se lupte cu PSD mai activ, cu riscul asta. Ar fi fost suspendat si reconfirmat ca presedinte prin referendum. Dar el vrea s-o joace la sigur, sa ramana la Cotroceni tot mandatul, sa lase PSD-ul sa-si rupa gatul ca el sa ia un al doilea mandat.

Sunt șanse mai mari să fie demis prin suspendare decât să piardă prezidențialele la toamnă.
Scenariu: boicot dezorganizat, prezența puțin peste 30. Psd are oricând voturile necesare demiterii, nu și pe cele necesare cvorumului.

| aXy99 a răspuns (pentru EvilMayDie64):

Dragnea a folosit o gramada de tactici comuniste. Ma mir ca mai sunt prosti care sa puna botul. Nu va fi achitat. Cred c-o stie si el, de aceea e disperat. Ma mir ca nu pleaca din tara. Ii e frica de principiul curtoaziei si reciprocitatii privind extradarea? laughing

Pai dupa cum s-a vazut si la referendumul ala cu casatoriile, PSD nu are voturile necesare ca sa treaca de cvorum, chiar daca, sa zicem ca sansele lui sa fie demis prin suspendare sunt mai mari decat sansele lui sa piarda alegerile.

| EvilMayDie64 a răspuns (pentru aXy99):

Da, intr-adevar, a folosit o gramada de tactici comuniste. Si cum le-a contra-carat Iohannis? Cu o atitudine pasiv-agresiva laughing
Nu e doar disperat, e si mai rupt de realitate decat era Ceausescu in ultimele lui zile, lupta "pana la ultima suflare" sa nu ajunga dupa gratii.

Nu-i foarte relevant referendumul, psd nu și-a dat interesul și n-a turat motoarele deloc. Ar putea scoate cvorum cu un mega efort.
Eu, care aș merge oricând pentru demiterea lui Iohannis, n-am fost, pentru că, pur și simplu, nu m-a interesat, reglementărioe cedo pe problema aceea sunt clare.

Nu e prea relevant referendumul? Totusi vorbim de Romania, una dintre cele mai conservatoare si mai homofobe tari din Europa.

Și ce treabă are asta?
În 2012 au avut 45% prezență ca să scape de Băsescu, deci un 30% acum e realist, dar greu de obținut.
Poate dacă ar veni vreun milion să voteze nu.

Pai daca ar participa la referendum si cei care nu il vor pe Iohannis demis, din anumite motive, atunci PSD ar avea destule voturi ca sa-l demita, dar cel mai probabil, daca se ajunge in situatia aia, o sa fie un boicot.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Unde gasesc lista cu cei ce candideaza la presedintie pentru 2019? ca sa pot sa-mi dau cu parerea. happy exista vreo asfel de lista? sau ai intrebat asa...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu votez Iohannis.
Mama voteaza Iohannis.
Prietena mea voteaza Iohannis.
Prietenii din jur vor sa voteze Iohannis

In fine, pesedistii nu au ce cauta in preajma mea pentru ca astia imi provoava iritatii pe piele. Daca nu ai observat, dar majoritatea din jurul meu fac parte din generatia Iohannis. Pesedistii care voteaza PSD trebuie sa ramana in preajma celor cu IQ-ul 30 pentru ca numai un om retardat se mai lasa cumparat cu o plasa de alimente sau promisiuni electorale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A lu' cine?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu, ofc

| 1231242 a răspuns:

Salutări!

Sper să fie, domnul Liviu Dragnea, sper!
Dacă întrebi de ce, pentru că președintele nu e prim-ministru.

| ziftode a răspuns (pentru 1231242):

"domnul Liviu Dragnea"
cum e vremea la spitalul 9?
sau unde te aflii si ti-au spalat creierul

sau mai rau, MULT MAI RAU

ESTI UNUL DINTRE **HOTI**!

| christine99 a răspuns:

Iohanes forevar laughing

| SasaSasa2000 a răspuns:

Dumnezeu stie, intreaba-l pe EL.

| elcosmin a răspuns:

Eu

| EvilMayDie64 a răspuns:

La cum stau lucrurile, cred ca Iohannis o sa fie ales pentru al doilea mandat. Mai ales daca adversarul sau e Dragnea, o sa inceapa sa voteze cu el o multime de oameni care nu i-ar fi acordat o a doua sansa altfel. Iohannis asta a urmarit prin activitatea lui insuficienta impotriva PSD, sa-i lase sa se auto-saboteze, ca sa le scada lor increderea din partea populatiei si sa-l aleaga pe el...

| Tavike a răspuns (pentru EvilMayDie64):

Da doamne sa iasă Iohanis

| minrest a răspuns (pentru EvilMayDie64):

Nu a avut ce sa le faca, draga Elvis, nu are prerogative, legea da puterea majoritatii parlamentare, adica lui Dragnea.

| Derkes a răspuns:

Dragnea

| Stropdeploaie explică (pentru Derkes):

Muscati limba! Vrei sa ajungeem mai rau ca in Koreea de nord!

| vjr1979 a răspuns:

Chiar daca ar iesi unul bun, nu ar prea avea cu cine sa puna tara asta din nou pe picioare.

| theforceofgood a răspuns:

De ce crezi că l-au asasinat pe Vadim Tudor, el ar fi avut cele mai mari sanse să devină presedinte acum.

| Cheptene1Natalia a răspuns:

Iohanis cred ca va fi

| Tavike a răspuns:

Oricine în afara de ciuma roșie hai Ardealu hai Iohanis

| Rihhana1 a răspuns (pentru Tavike):

Sa mai taie padurea in continuare.

| SkyPilot a răspuns (pentru Rihhana1):

Vezi ca Iliescu l-a decorat pe Schweinhofer (am gresit intentionat numele, Schwein = porc), nu Iohannis. Ia vezi, ce partid a redus de curand pedepsele pentru taierile ilegale! Ticalosia asta este comisa de psd/alde si aruncata in spinarea altora.

| Tavike a răspuns (pentru Rihhana1):

Asta e momentan suntem prea saraci sa ne permitem lucruri scumpe dacă ma înțelegi

| SpargSeminte a răspuns:

Tot un bulangiu.

Întrebări similare