I-o fi dand un procent din ce fura penalul cu mustata si dinti cariati.
La cum stau lucrurile, cred ca Iohannis o sa fie ales pentru al doilea mandat. Mai ales daca adversarul sau e Dragnea, o sa inceapa sa voteze cu el o multime de oameni care nu i-ar fi acordat o a doua sansa altfel. Iohannis asta a urmarit prin activitatea lui insuficienta impotriva PSD, sa-i lase sa se auto-saboteze, ca sa le scada lor increderea din partea populatiei si sa-l aleaga pe el...
Poate pentru ca e un presedinte bun... pentru o tara ca Germania, unde exista o anumita stabilitate politica.
1. De ce e bun?
2.Ce stabilitate politică e în Germania unde Merkel aproape a pierdut majoritatea, iar extrema dreaptă a intrat prima oară în parlament după 1945?
1. Pentru ca tacticile politice pe care le abordeaza impotriva PSD sunt practici care se folosesc cel mai mult in politica vestica.
2. Ma rog, a avut la un moment dat stabilitate politica.
Care e acea tactică politică și cine în politica vestica o folosește?
Să vorbim de lucruri concrete.
Atitudinea lui Iohannis fata de PSD e tactica lui sa obtina un nou mandat, am mai spus chestia asta, ii lasa sa se auto-distruga pe sistem PNTCD cand era guvernarea CDR. O gramada de analisti politici au zis ca e ceva ce ar face un presedinte al unei tari occidentale.
Atitudinea cu ''nu știu și nu mă interesează''? Sper să nu-mi fie dat să mai văd așa ceva vreodată.
Dacă obține un nou mandat nu e datorită atitudinii lui, ci datorită urei care e acum pe Dragnea și care va duce la o prezență mare.
La europarlamentare, spre exemplu, n-am niciun dubiu că PSD va câștige alegerile cu minim 33-35%. Si cred că PSD va câștiga și turul 1 la prezidențiale.
Nu prea conteaza cine va fi presedinte, important este sa nu fie Dragnea. O tara care alege ca presedinte un politician corupt si penal oferindu-i imunitate, nu merita nici-o sansa.
Pai tocmai asta face, profita de ura pe care romanii o au fata de Dragnea si mai arunca din cand in cand sageti spre PSD, fara sa ia actiune in mod concret. Si pe mine m-a dezamagit Iohannis ca presedinte in astia 5 ani imediat, dar prefer sa-l vad pe el presedinte decat pe comunistoidul ala de zDragnea, care pare din ce in ce mai setat pe a isi construi o dictatura.
Măcar de făcea și Dragnea ceva, e urât degeaba.
În 2 ani n-au făcut fix nimic din tot ce au promis cu mersul pănă la capăt, un singur lucru, care nu e nici 5% din ce e necesar s-a întâmplat: secția pentru anchetarea magistraților.
Omule, la cate promisiuni a ignorat Iohannis din programul lui electoral, aceea "Romanie a lucrului bine facut", nu ar mai fi avut sanse la un nou mandat daca in 2016 nu venea la putere Dragnea si cu PSD. Cat despre Dragnea, el face, legi ca sa se scape pe el de DNA, si legi ca sa aiba de furat mai mult de la populatie.
In mod surprinzator, inca nu, dar nu e ca si cum nu ar fi incercat.
Dacă voiau azi erau toate în vigoare, deci n-au fost în stare să facă nimic.
Sri e în continuare organ de urmărire penală, deși au promis de câteva luni că resping asta, amnistia și grațierea nu s-a dat dar au vorbit 2 ani despre ea, în Parlament n-au fost în stare să fie coerenți în niște texte de lege amărâte, doar au promis și nimic.
Secția aia e prea puțin pentru tot ce s-a promis.
Ia și niște previziuni pe 2019:
Dragnea achitat
Ponta, Tăriceanu condamnați că au picat la Ionuț Matei.
Daca as fi un pro-european spalat pe creier, ti-as spune ca motivul pentru care nu au reusit sa promulge genul asta de legi ca amnistia si gratierea e pentru ca au presiune din partea Uniunii Europene, dar nu prea poate UE sa puna presiune pe chestia asta. Ar putea sa se ia masurile astea, ar comenta UE, ar face PSD-ul un Roexit si nimeni n-ar zice nimic.
Normal ca o sa fie Dragnea achitat, el trebuie sa candideze la prezidentiale, no?
Nu au dat grațierea și amnistia fiindcă n-au curaj, atât.
Părerea mea e că nu candidează, știe și el, cred, că n-are nicio șansă.
Chiar crezi ca daca stie ca nu are nici o sansa, asta o sa-l opreasca din a candida? Sunt sigur ca in secunda in care e achitat, o sa isi si anunde candidatura.
Dacă pierde, pierde șefia partidului, de ce ar candida?
Oricum o sa piarda sefia partidului la un moment dat.
Din martie anul viitor poate fi prim-ministru, de ce ar vrea să piardă șefia?
Dacă ar da oug să se repună în termen pentru contestație în anulare, ce ar fi perfect normal, ar putea fi prim-ministru și prin martie.
MisterKat întreabă: