Premier e "made in U.K.", prim ministru e "fabricat in Romania". Premier vine din engleza, prim-ministru e romanescul nostru.
Prim ministru e ales de parlament, dar, are nevoie de ajutoare pentru a conduce ministerele, sănătatea, agricultura, munca, astfel el alege niște specialiști specializați în fiecare minister
Omule,ministru ești când administrezi un minister, primmi întru e când ești responsabil de toate ministerele, sunt doua functi diferite
Nu stiu unde traiesti tu, dar prim-ministru sau premier e aceeasi persoana...
https://ro.wikipedia.org/wiki/Prim-ministru
Primul ministru conduce guvernul, dar poate și el sa ocupe ministre, și sa demisioneze miniștri
Nu am citit bine întrebarea, mam grăbit, eu credeam ca e vb de un ministru vs prim ministru, în acest caz da e același lucru, sunt sinonime
În concluzie, e același lucru, sinonime, nu poate exista diferențe dacă înseamnă același lucru
Este o diferenta mare.
Dar nu pot sa-ti explic acum.
Oricum este o diferenta mare. Crede-ma cand iti spun. M-am gandit si eu la acest lucru.
Bine ca exista acest site minunat si lucrurile se lamuresc rapid.
Este o diferenta mare. Ca
de la cer la pamant. Bine ca ai intrebat se lamuresc si altii cu ocazia asta.
Tu daca ai internet, nu poti, sau ce anume se intampla, nu stii sa cauti pe netu asta o informatie atat de simpla?
Ori te plictisesti si nu stii ce sa mai faci foloseste netu asta sa mai faci si altceva decat Facebook, TPU si barfa,