Viteza minima pe autostrada este de peste 50 km/h, conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 74
(1) Pe autostrăzi este interzisă circulaţia pietonilor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depăşite, fără autorizaţie specială de transport eliberată de administratorul drumului public, conform reglementărilor în vigoare, a vehiculelor cu tracţiune animală, a animalelor, a vehiculelor trase sau împinse cu mâna, a bicicletelor, trotinetelor electrice şi mopedelor, a tractoarelor agricole sau forestiere şi a maşinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum şi a vehiculelor care, prin construcţie sau din alte cauze, nu pot depăşi viteza de 50 km/h."
Nu exista o reglementare in acest sens. Insa administratorul drumului poate pune indicatoare cu viteza minima pe anumite portiuni. Sunt pe A2 zone unde viteza minima pe banda a2a e de 100km, sunt zone cu 90 samd.
Aa, ma scuzi acum am facut ce username ai... e clar ca ai citit dar probabil nu ai inteles nimic.
Masina trebuie sa poata merge cu cel putin 50 ca regula generala
Articolul 74
(1) Pe autostrăzi este interzisă circulația pietonilor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depășite, fără autorizație specială de transport eliberată de administratorul drumului public, conform reglementărilor în vigoare, a vehiculelor cu tracțiune animală, a animalelor, a vehiculelor trase sau împinse cu mâna, a bicicletelor, trotinetelor electrice și mopedelor, a tractoarelor agricole sau forestiere și a mașinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum și a vehiculelor care, prin construcție sau din alte cauze, nu pot depăși viteza de 50 km/h.
Asta nu e o baza legala sa ma amendeze daca merge cu 40km/h
Pai am spus eu asta?
Am spus ca trebuie ca regula sa poata merge masina
Ca regula trebuie sa poti merge cu 50, asta e si spiritul legii, nu poti fi amendat daca traficul iti impune sa mergi cu mai putin, sa stii ca legea poate fi interpretata si sistematic / extensiv, nu scria in lege ca trebuie sa poti merge cu cel putin 50 daca nu trebuia, in fapt, sa faci asta
daca e o regula speciala stabilita de administratoru drumului, atunci se aplica regula speciala, daca nu, se aplica regula generala
Viteza minima care cred eu ca ar trebui sa mergi pe autostrada e 100 kmh pe banda 1 ca o sa ai surpriza sa primești flashuri și o sa te depășească și tirurile dacă ai viteza mai mica de 100 kmh. Și viteza normala 130 kmh.
daniSpeedy întreabă:
daculliber întreabă: