anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care este indatorirea de baza a unui avocat? Sa Apere Dreptatea sau sa-si apere clientul? (adesea, cele doua indatoriri nu coincid)

Răspuns Câştigător
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Nu cred ca pe avocat il intereseaza decat sa-si apere clientul. Este treaba procurorului sa apere dreptatea - si s-o dovedeasca si a judecatorilor sa hotarasca. De aceea este si confidentialitatea avocat-client. Avocatul nu poate depune marturie despre adevarul celor intamplate, chiar daca el stie care este. Daca apare conflict de constiinta poate sa se retraga din proces, fara a mentiona motivul pentru care se recuza.

8 răspunsuri:
cristian
| cristian a răspuns:

Avocatul apara clientul cu bani pentru a-i lua banii.

carla
| carla a răspuns:

Menirea lor este sa apere clientul chiar daca persoana respectiva este vinovata. Sa gaseasca portite de iesire in orice situatie.

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Asta e o dilema sau, daca vreti, o dihotomie, tot mai rara, nu vedeti ce tarife si averi au?! Se pare ca-si apara bunastarea proprie, cel mai bine, nu credeti?!

assiris
| assiris a răspuns:

Teoretic sa apere clientul de NEDREPTATE. In realitate adevarul este in buzunarul avocatului si este cu atit mai real cu cit este mai bine caprusit cu bani.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Citește legea avocatului, acolo găsești obligațiile și drepturile unui avocat.
El apără clientul, nu îl interesează culoarea taberei de unde provine.
Avocatul "mănâncă din palma clientului".
Pa, pa.

| ♣ Ma®®yE [;x] a răspuns:

Sa apere clintul pentru as putea lua banii sa-si hraneasca familia. Ce dreptate sa apere? Aia care nu exista?

| ada a răspuns:

Avocatul apara clientul, indiferent daca acesta e vinovat sau nu. Ia gandeste-te! Daca apara un client care a comis o infractiune, asta inseamna ca apara dreptatea? ...Nu.

| ricky a răspuns:

Depinde... avocati apara clientul. cientul poate fi legea sau dreptatea cum vrei sa-i spui sau poate fi un criminal sau hot... pentru avocat tot client e pentru ca el primeste banii de la ambele chestii sa zic asa nu stiu cata dreptate am dar mie asa mi se pare ca e logic deci dupa parerea mea el apara clientul