Limitele pedepsei pentru tentativa sunt la jumatate din limitele pedepsei pentru infractiunea consumata, asa ca la tentativa de omor sunt de la 5 ani la 10 ani.
Din ce spui rezulta ca dosarul nici macar nu s-a judecat in prima instanta, netrimiterea in judecata o decide procurorul, asa ca nu exista o hotarare definitiva.
Asa fiind poti depune o plangere penala sau denunt, daca exista probe noi.
Am contestat solutia prim procurorului la judecătorie si a fost respinsa la camera preliminara. Si se menționează ca decizia de respingere a contestației este definitiva.
Este definitiva functie de probele care existau atunci la dosar. Daca apar probe noi, decizia se rejudeca. Atentie: probe obiective pe care le pui la dispozitia Politiei, nu vrajit vrajeli sau povestit povesti.
Sentinta poate da doar instanta de judecata.
Procurorul de rezolutia de (ne) trimitere in judecata.
Daca un dosar de cercetare s-a inchis prin ne-trimitere in judecata din lipsa de probe, iar dupa aceea apar probe noi, concludente, care demonstreaza fapta penala, atunci se poate cere redeschiderea dosarului de cercetare, CU CONDITIA sa nu fie fapta prescrisa (iesita din termenul de prescriere).
Cererea de redeschidere a dosarului se depune la parchetul unde s-a cercetat fapta inainte de inchiderea dosarului.
Daca se refuza re-deschiderea dosarului, atunci te poti adresa instantei de judecata, care sa dispuna reluarea cercetarilor.
Tentativa se pedepseste pana la jumatatea pedepsei faptei.
Dar eu am avut probe, dar nu s-a vrut sa fie luate in considerare pentru ca paratul avea un var procuror sef adjunct la Curtea de Apel Alba care a intervenit pentru el fiindcă mai avea pedepse penale pentru ca bătuse pe un tehnician veterinar si pentru tâlhărie in total 2, 5 ani de închisoare dar a fost grațiat. Iar daca il pedepsea si in cazul meu cred ca i se adaugă si acei ani. Menționez ca nu s-a cercetat cazul meu, nu s-au luat probele in considerare, nu am fost consultata de medicul legist ci s-a luat dupa rezultatele date de medicii radiologi in număr de 6 care au șters radiografiile si au dat rezultatul incorect. Mai mult s-au făcut modificări in Fisa de Internare, falsuri si chiar radiografiile de la dosar nu sunt ale mele deoarece numărul si data când au fost făcute nu corespund cu perioada in care le-am făcut eu, una din ele are număr mic fiind făcută prin luna februarie iar eu am fost internata in septembrie. Dar nu mi s-au luat toate astea in considerare, fara nici o cercetare s-a dat rezoluția de netrimitere in judecata pe motiv ca "nu pot sa creadă". Care am contestat-o dar a fost respinsa in ședință camerei preliminare fiind declarata definitiva. Mai pot face ceva, ca au trecut 8 ani de când am fost bătută, si 5 ani de când camera preliminara a dat verdictul de respingere a contestației si fiind si definitiv. Macar daca m-aș putea răzbuna pe procurori si pe judecatorul de la camera preliminara!?
Trebuia sa depui plangere impotriva procedurii facute de procurori.
Pentru asta ai nevoie de avocat bun si care nu se sperie sa lupte cu procurorii.
Acum deja este tarziu, nu cred ca ai putea scoate vreo proba noua, cu care sa ceri reluarea cercetarilor.
Dar mai pot depune plângere împotriva procurorilor de abuz in serviciu daca au trecut cinci ani de la motivarea sentinței definitive? Ei au făcut falsurile in fisa de internare si nu au dorit sa facă expertiza radiografiilor si a tomografului?
Eu am am atacat-o la CEDO. Si cea cu bătaia si cea cu medicii. Dar ambele au fost respinse, adevărul este ca fara motiv, dar trebuie știut ca si acolo sunt romani. Iar ceilalți sunt tot "oameni".
Exact ce spuneam in primul raspuns, dosarul nu a ajuns sa fie judecat, s-a judecat doar solutia procurorului.
Si ce trebuia sa fac? Eu am contestat soluția data la curtea de apel alba si mi s-a respins pe motiv ca e definitiva si nu poate fi contestata. Avocatele mi-au spus la fel.
Asa cum ti-am spus a fost definitiva solutia procurorului si atunci nu mai aveai ce face.
Iti repet: daca exista probe noi poti sa faci si acum plangere penala.
Ar fi bine sa vorbesti cu un avocat specializat pe dreptul penal, sa vada ce probe ai si te va putea sfatui ce sa faci.
Dar nici un avocat nu vrea sa ma ia de clenta. Nu vor sa se judece cu ei si nu vor sa expună medicii din doua județe public, din Alba si Cluj. Si pana la urma radiografiile si tomograful sunt cele mai concludente probe. Am văzut rezultatul pe tomograf, mi l-a arătat un medic radiolog care era si director medical al Spitalului Judetean. Dar când a copiat pe CD nici urma de radiografie la coaste si umar, a copiat doar tomografia făcută la abdomen peste voia mea. Deci eu nu am CD -ul cu toată tomografia. Si nu vor sa verifice si nici sa îmi dea spitalul o alta copie. Menționez ca in Romania se face tomografia de doua ori. Prima data fara substanță de contrast (sper ca m-am exprimat bine) iar a doua oara se face după injectarea substanței de contrast. Se pare ca la mine au apărut fracturile din prima de aceea nu mi-a copiat tomografia la torace.
Imi pare rau dar nu te pot ajuta mai mult. Totusi ma mira ca nici un avocat nu te vrea de clienta, s-ar putea, ca ipoteza, ca nu ai putea castiga cu probele pe care le ai.
Nu! Ci pentru ca nu vor sa bage medicii si justiția după gratii. Se făceau vinovați nu numai de abuz in serviciu ci si de favorizarea făptuitorului. Prim procurorul parchetului chiar a stat de mine sa îmi retrag plangerea pentru ca daca nu o fac, ea nu va trece de el. Si așa a fost. Prim procurorul a fost la ședință din camera preliminara desi rezoluția lui o contestam. Iar ședință camerei preliminare s-a amânat si abia a treia oara s-a ținut. Dar la fiecare ședință a fost alt judecător. La primele doua ședințe au fost femei care au cerut amânarea pentru ca nu au fost citați parați. La a treia ședință s fost un bărbat care nu l-a interesat daca au fost citați parații ( nu au fost citați doctorii si personalul medical) si s-a încheiat pe motiv ca nu pot crede. Aveam radiografiile la mine si m-am dus in fata sa-i arat cat de clar se vede ca au fost șterse in timp ce avocata mea striga la judecător sa nu se uite. Dar el s-a uitat si a zis ca nu se pricepe, si ca se ia după rezultatele date de medici. In timp ce eu de fapt contestam rezultatele lor, de aceea am făcut plângere împotriva lor.
Daca ai obtinut noi probe concludente (cu data recenta), atunci poti depune plangere.
Plangerea impotriva procurorilor si complicilor va trebui trimiti la forurile care le pot controla si sanctiona (Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie - structura operativa a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitiei)
anonim_4396 întreabă: