anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care este treaba cu 8 ore / zi contractul?

Să zicem ca eu lucrez la o firmă (le fac garanțiile la unit-urile dentare, scaune dentare, echipamente pentru tehnica dentara, echipamente pentru laboratoare de tehnica dentara, ateliere de bijuterii...)

Si sunt săptămâni întregi in care nu au nici un client.
Chiar nu fac nimic.
Au si zile in care poate lucrez 3 ore.
Poate ca există chiar și luni întregi in care nu au nevoie de mine!

Cum să plătească taxe impozite pentru 8 ore / zi pentru lunile in care chiar nu au nevoie de mine deloc!?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este adevarat, nu s-au abrogat prevederile privind contractele cu timp partial de munca si acesta poate fi oricat de la o ora la 7 ore pe zi.

10 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Adica esti platit 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana. Indiferent daca lucrezi sau nu, atata timp cat firma nu sisteaza activitatea primesti salar si ei sunt obligati sa achite impozite

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Norma intreaga prevazuta de un contract individual de munca este de 8 ore pe zi si pentru aceasta norma este stabilit si salariul lunar de incadrare.
Daca esti platit pentru timp primesti salariul intreg, indiferent daca muncesti mai putine ore.
Daca esti platit in acord atunci esti platit doar pentru ce ai lucrat.
Contributiile la fondurile speciale si impozitul pe salariu sunt platite strict pentru salariul lunar realizat, indiferent de salariul de incadrare prevazut in CIM.
La o firma, cum este cea indicata de tine, este posibil sa fii platit in acord, daca este asa cum spui iar toate contributiile si impozitul sunt calculate la salariul brut acordat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Wr3nch):

IN REALITATE MI-SE TRIMIT NIȘTE BANI IN BANCĂ Atunci când firma are nevoie reală de mine după ce rezolv garanția pe care m-a trimis să o rezolv.
Dar ei imi plăteau până acum taxele si impozitele către stat la 2 ore / zi chiar dacă mai multe luni pe an nu aveau nici o nevoie de mine.
Sa ântâmplat să nu aibă nevoie de mine si câte un an întreg nici măcar un telefon nu mi-au dat si au plătit acolo un mic nimic pentru salariul si pensia mea.
Dar sa îuntâmplat să aibă nevoie de mine șî în câte o zi să mă trimită în câte o locație unde imi lua 24 ore să ajung până acolo
când ajungeam reparam chiar și 24 ore in continu apoi imi lua 24 ore să mă întorc din acea locație.
Sa mai întâmplat să mă trimită și la lucrări in 3 zile la rând care a durat 6 ore să ajung în locație 6 ore să muncesc acolo și 6 ore să mă întorc.
DAR EXISTAU MULTE LUNI DE ZILE ÎN CARE mă țineau acolo angajat cu 2 ore / zi nu îmi dădeau nici un ban dar nici nu îmi ceareau nici un ban dar nici nu mă puneau la vreun fel de muncă.
Așa că atunci când făceam ceva în mod real concret palpabil pentru ei îmi puneau nișțe bani pe card-ul bancar pentru munca respectivă

anonim_4396

Nu înțelegi eu am chiar și ani intregi in care nu fac nimic dar ei imi plătesc așa degeaba contributiile la stat pentru salariu de 2 ore / zi ca să știe că le răspund la telefon în cazul in care ar avea vreo dată nevoie de mine

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Ioandelasal):

Ei nu aveau nevoie de mine poate și câte un an întreg, poate că mă foloesau o dată la 7 luni să zicem, dar ei imi plăteau toate taxele si toate impozitele ca si când aș fi fost la muncă zi de zi 2 ore / zi
De acum inainte cum va fi?
CUM VINE ASTA "big grinaca esti platit in acord atunci esti platit doar pentru ce ai lucrat."

Se mai fac acorduri de muncă parcă s-a terminat cu conventiile civile si acordurile de muncă!?

Eu sunt angajat angajat nu zapăceală cu PFA sau alte tâmpenii acorduri si convenții...

De acum inainte ca să mă poată ține tot ca angajat vor fi obligați să plătească taxe și impozite pentru 8 ore / zi? chiar dacă noi nu ne vedem cu lunile!?

anonim_4396

Pâi de ce să primesc salariu de 8 ore când nici eu nu vreau să le iau bani degeaba când noi ne vedem o zi la 7 luni in medie aleatoriu așa din când în când.
Si nici ei nu sunt dispuși să plătescă aiurea 8 ore / zi așa în speranța că or să iaubă nevoie de mine vreo dată.
DE CE SĂ ÎI OBLIGE CINEVA SĂ IMI DEA MIE SALARIU 8 ORE / ZI când ei nu mă folossc de cât o zi la câteva luni!?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru anonim_4396):

Munca in acord inseamna ca esti platit dupa productia sau serviciile executate, nu inseamna conventie civila si nici PFA.
Ca sa intelegi: ai o norma de 100 produse sau servicii pe luna. Daca le realizezi primesti salariul intreg, daca faci mai multe primesti salariu mai mare, daca faci mai putine primesti salariu mai mic.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Eu n-am spus ca ai norma sau n-ai, ti-am explicat doar ce inseamna lucrul in acord.
Si atata timp cat primesti salariu ti se retin, ca la orice salariat normal, contributiile la fondurile speciale si impozitul pe salariu, la salariul lunar pe care il primesti.
Chiar nu inteleg de ce atata neintelegere privind acestea.

| RxTx a răspuns (pentru Ioandelasal):

Va mulțumesc mult mult de tot!
ACESTA ESTE RĂSPUNSUL pe care doream să îl aflu de la Dvs

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru RxTx):

Si exact aceasta ti-am spus si in primul raspuns. Mi se pare ca iti place sa faci multa gargara, absolut fara nici un rost.