| oprescudorin11 a întrebat:

Care sunt Caile de atac nationale si internationale, contra unei Hotarari Judecatoresti definitive si irevocabile? Desigur ca hotararea poate fi combatuta absolut elementar.Hotararea fiind obtinuta prin fraude notariale, greseli de procedura, colaborarea diverselor institutii conduse de corupti, interferenta de legi etc.
Exista precedente?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Indiferent de materie (civila, penala, contraventionala, administrativa) caile de atac sunt cele prevazute in dreptul intern al fiecarui stat, la noi, de regula, apelul, recursul, revizuirea, contestatia in anulare. Dupa epuizarea cailor interne, in unele procese se poate apela la CEDO.
Pentru detalii poti citi codurile de procedura.
La ce precedente te referi?
P.S. Intrebarile tale sunt foarte vaste si un raspuns complet ar presupune scrierea unor carti. Inainte de a pune asemenea intrebari te sfatuiesc sa citesti macar prevederile legale si articole de pe internet.

8 răspunsuri:
| oprescudorin11 explică (pentru Ioandelasal):

Am 25 de ani de pelerinaj in justitie, sunt doar amator, am alta pregatire. Am citit mult la subiect''.Si numai in 'speta asta'am cam un metru cub de dosare.Permiteti-mi va rog sa fac o scurta sinteza, sa intreb ceva mai punctual, cat pot.
Speta s-a discutat sub mai multe aspecte in 3 instante.Cu hotarari diferite.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru oprescudorin11):

Poti s-o faci aici sau sa-mi scrii pe privat.

| oprescudorin11 explică (pentru Ioandelasal):

Este ok!

| oprescudorin11 explică (pentru oprescudorin11):

Cum se face pe 'privat'?

| oprescudorin11 explică (pentru Ioandelasal):

Din pacate, se pare ca e blocat sistemul 'portal .just.ro.Mi-ar fi fost mai usor sa redau amploarea in timp, pentru o cauza perfect clara! O sa ma multumesc pentru inceput sa o descriu, fara rezerve, avand in vedere ca am acte originale, ale timpului.

| doctorandus a răspuns:

Pentru CEDO trebuie sa semnalezi o incalcare a drepturilor omului de catre stat, in termen de sase luni de la ramanerea definitiva a ultimei cai de atac cu sanse reale (deci nu se tine cont de cai extraordinare de atac).

Altfel, nu exista cai internationale de atac. Daca CEDO iti da dreptate, tot la justitia din statul care ti-a incalcat drepturile trebuie sa apelezi in cazul care compensatia acordata de statul respectiv prin decizia CEDO nu a eliminat toate urmarile greselii respective (adica de ex. apelezi la o instanta nationala ca sa stergi din cazier o condamnare gasita de CEDO drept incalcare a drepturilor omului).

| oprescudorin11 explică (pentru doctorandus):

In cazul meu, in loc de casa si teren, mi s-a oferit o recompensa fictiva. Dupa 25 de ani, avocatul, fara consimtamantul meu, crezand ca-mi poate obtine ceva macar, a cerut in subsidiar recompensa. In sedinta mi s-a acordat asa ceva din partea Primariei Generale, vinovata ca institutie ca a vandut ilegal ceva ce nu-i apartinea, a aparut asa si pe portal. Cand m-am uitat acum, s-a schimbat si textul din portal, acolo spunea ca sa fiu recompensat de ANRP, care presupun ca stii ca guvernul a dat o ordonanta sa se ia in ordine recompensa, sa se plateasca in termen de 15 ani, in rate -probabil cate un leu pe an in primii 14 ani, din momentul aprobarii.Care dureaza, evaluare...etc. etc. Adica ANRP fiind devalizat (hotii au fost prinsi -dar banii nu se pot recupera desigur).
Deci baietii hoti au calculat exact ca daca m-am judecat 25 de ani, plus inca 30 de ani cand am inceput si plus inca 3 ani de evaluare si 15 ani de plata ín rate', e suficient ca sa scape 'basma curata'. Iar eu nu pot plange la CEDO care e format tot de acei excroci romani, caci ii cunosc, mana in mana cu guvernul, caci se amana finalitatea.Crezi ca poti intelege manevra?

| doctorandus a răspuns (pentru oprescudorin11):

Sa vedem:

- incalcari ale drepturilor omului (cum ar fi proces inechitabil sau desproprietarirea fara despagubire rezonabila, dar din moment ce avocatul a acceptat recompensa ca rezonabila...);
- incalcari de catre stat (nu de catre avocat);
- in termen de sase luni de la ramanarea definitiva.

Cred ca nu-ti mai ramane decat sa te judeci cu avocatul, si ma tem ca el va castiga procesul deoarece a actionat dupa cum considera el in interesul clientului, daca nu-ti mai convenea ce face el trebuia sa-l concediezi si sa-ti iei alt avocat. Oricum avocatul nu putea semna inscrisuri in numele tau daca nu a fost mandatat pentru asta, rolul lui era sa te apere nu sa-ti bage pe gat o solutie cu care nu erai de acord. Iar daca l-ai mandatat, e vina proprie.