| borsec a întrebat:

Ce ai face daca ai fi primul-ministru al Romaniei? Ce ai schimba?

430 răspunsuri:
| maya23 a răspuns:

As aloca mai multi bani pentru concediile romanilor sau as face posibila calatoria lor prin tara, petru ca sunt o multime de lucruri minunate pe care nu le putem pretui pentru ca nu am avut posibilitatea sa le cunoastem. Sau "mai m-am gandit la ceva" sa putem face noi bani fara sa se mai oboseasca statul, as da o lege ca in loc de jocul la loto sa fie un numar de oameni care sa castige negresit in fiecare luna, si tot asa ca roata tiganului.

| alex19 a răspuns:

Dc as fi primul ministru al romaniei as face multe schimbari in tara asta de ***:tonguetongue
1.as face alocatia timerilor sub 18 ani la 300 de $ cum e in tarile europene
2. drumuri mai bune si autostrazi
3. cresterea pensiilor deoarece mi se pare stupid ca dupa 30 de ani de munca sa ai peste 5 milioane lei vechi
4.as face un program prin care sa scapam de masinile cu grad mare de poluare
5.as planta pomibig grinbig grinbig grinbig grin cam atat cu ideile mele la 14 anilaughinglaughing

| dandun a răspuns:

In primul rand as numi in toate functiile parlamentare numai persoane cuprinse intre varstele 25 si 35 ani! viziuni tinere domnilor si domnisoarelor!

| claus378 a răspuns:

In primul rand as incerca sa gasesc o cale de rozolvare a crizei economice.

| gabi_6390 a răspuns:

As schimba multe!

| costel_5907 a răspuns:

As schimba presedintele

| campeannelu a răspuns:

Ce as face? Buna intrebarea...Pai in primul rind...as schimba toti parlamentarii, senatori etc, etc,,, ca sint ori prosti ori destepti, la ce fac ei pentru. TARA,,(pentru. ei mai mult)si as promova cei mai tineri si mai capabili pentru. a conduce TARA nu interesele lor...

| mada123 a răspuns:

Sincer eu daca asi fi prim-ministru nu asi lasa lucrurile sa mearga asa de capul lor. in primul rand asi cauta si asi incerca sa dau un loc de munca tuturor sa asi incerca sa aiba toata lumea un loc de munca bine platin(sa va spun daca ar avea toata lumea loc de munca nu ar mai fi crime si spargeri si hoti) asi face tot posibilul ca in familii sa nu mai existe certuri, asi organiza tara in functie de normele europene. NU ASI LASA PE NUMENI, DAR NUMENI SA AIBE SI PENSIE SI SALAR. la 70 barbatii si 65 femeile la pensie nu... si pensie si salar. Asta asi face eu daca asi daca asi fi ale ca prim-ministru.:d:d

| biankiasi a răspuns:

As da mai multi bani oamenilor, nu as mai da afara oamenii si iasi angaja pe cei care nu au o slujba.

| biankiasi a răspuns:

As da mai multi bani oamenilor de rand, as anga pe toti care sunt fara slujba si nu as face promisiuni care nu o sa le pot pune in aplicare.

| oanalushaG a răspuns:

Daca as fi primul-ministru al Romaniei as face tot posibilul sa nu mai fie tratata cu spatele.As impune niste noi legi in invatamant ca programul sa fie mai lejer atat pentru elevi cat si pentru profesori, dupa modelul tarilor din Europa de V., as oferi mai multe locuri de munca, in loc sa le maresc salariile deputatilor(care stau in parlament cu burta in sus si dorm; Ma scuzati, banii se fac prin munca domnilor!) le-as scade salariile si as mari salariile celor care chiar muncesc din greu pentru 5-6 milioane pe luna. Daca as fi prim-ministru as vrea ca Romania sa fie o tara curata, vazuta bine in Europa si votata la Eurovizion.

| niku a răspuns:

Sunt multe de schimbat în țara asta. Pentru început as împărții împrumutul de la FMI la toți romani ca tot noi dam înapoi.

| Regina23 a răspuns:

Hmmm...pai eu as face mai multe mall-uri si ar fi tara mai buna.

| freddie a răspuns:

As da credite pentru tineri cu dobanda mica spre a-si cumpara o casa, multe drumuri si autostrazi, as sprijini natalitatea, as recupera banii statului de la marii datornici.

| roxanyk a răspuns:

Oricate ai schimba nu ii poti multumi pe toti dar din punctul meu de vedere as face cate putin din toate pentru ca fiecare sa fie cat de cat multumit...as crea mai multe parcuri pentru ca avem o tara foarte poluata, as mari alocatiile si pensiile pentru ca sunt de nimic acum, cat mai multe campanii pentru oamenii nevoiasi si bolnavi, mai multe locuri de munca, si campanii pentru tineri talentati, as incerca sa ajut cat mai mult sa scapam de criza...

| nicoS a răspuns:

Dat fiind faptul ca "peștele de la cap se-mpute!" aș începe prin tratarea reformei din învățământ cu toată convigerea, nu superficial - cum a fost tratată așa-zisa „reformă", până acum. Dacă educția copiilor noștri nu-și atinge scopul, vom avea generații de „distruși", până la adânci batrâneți, vom avea legi facute de ei, vom avea instituții conduse de acești copii - viitori adulți pe care nu s-ar baza nimeni, în concluzie, viitorul întregii țări va fi condus de niște oameni care nu au avut educație corespunzătoare unui trai civilizat. Începând cu „cei 7 ani de-acasa" se construiește viitorul unei națiuni. Dat fiind că de la așa-zisa „Revoluție", până în prezent, învățământul este la pământ, viitorul sună foarte rău, pentru generațiile care acum se încadrează în intervalul de vârste 15-150 de ani... Dacă nu ne grăbim să facem și schimbări CONCRETE în sensul îmbunătățirii condițiilor din învățământ, de la grădiniță, până la studiile postuniversitare, generațiile de grădiniță vor pleca „la drum" cu suflețelele mutilate și nu vor putea să vadă decât o realitate, de asemenea, tot mutilată. Asta încluzând baze precare (incinte distruse, lipsă crasă de reguli și constrângeri de a fi respectate, lipsă gravă de materiale de studiu, manuale fără logică editate și băgate pe gât elevilor și parinților, cu forța, doar pentru că autorii - care de multe ori nici nu știu ce aberații au în carțile publicate sub numele lor - „trebuie să manancă și gura lor!", corupția care a infestat tot sistemul, de la înscrierile la grădinițe, până la mastere subvenționate din bani publici în țări exotice, prin instituții publice de te ia durerea de cap dacă vezi pe ce sume... „Meditațiile" cu care mulți „profesori" condiționează actul de învățământ... și lista ar putea continua cu muuuuulte liniuțe. Asta,... în linii mari, numai! În amanunt, REGULILE și RESPECTAREA lor ar pune la punct multe tâmpenii care acum ne manâncă sufletul. Daca trecem la capitolul SALARIILE cadrelor didactice, acesta ar fi capitolul II...care ar fi condiționat de RESPECTAREA REGULILOR din capitolul I... Apoi, salariile ar trebui să fie decente și să nu vorbim despre sume derizorii, cum sunt în momentul actual salariile cadrelor didactice din zona grădiniță - licee, pentru că s-a dus dracului tot capitolul I...

Revenind la ce mai „țipă" în țara asta, m-aș apleca greu spre JUSTIȚIE și AUTORITĂȚI - care sunt SUBLIME ca și definiții și în ce scriu în hârtii, dar...rezultatele activităților lor lipsesc cu desăvârșire: avem CORUPȚIE, dar n-avem corupți, avem legi, dar sancțiunile „aplicate" nu corijează mai nimic, ba chiar sunt aplicate dur acolo unde nu e cazul și ramân în aer acolo unde intervine corupția, ș. a. m. d.
Cam așa...
Deci...„peștele de la cap se-mpute"?

| ramoina a răspuns:

As face tot posibilul ca sa starpesc coruptia si nepotismul din tara asta. As inaspri pedepsele pentru actele de violenta. As introduce in scoli mai multe ore de sport. As facilita tinerilor obtinerea unei locuinte. As investi mai mult pentru a face din Romania o zona turistica atractiva. As lupta pentru a NU se introduce in Romania actele biometrice si mai tarziu cipul care vor sa ni-l implanteze sub piele.

| mamulos53 a răspuns:

As concesiona toate serviciile publice japonezilor si nemtilor

| elena39 a răspuns:

Sistemul de sanatate
sistemul juridic care lasa de dorit
sistemul de invatamant unde elevii daca nu se mediteaza cu profesorii de la clasa au de suferit
sistemul de asistenta sociala
si sunt multe dar actuala putere nu va faca nimic au alte proiecte pentru interes personal
am uitat transporturi, drumuri locuri de unde ies banii

| darkangel a răspuns:

Daca as fi pri-ministrul Romaniei as repara scolile dezafectate de pe la sate, ca si copii de acolo sa aiba parte de un invatamant normal!big grin

| flor a răspuns:

Daca asi fi? in agricultura si invatamant m.asi inplica mai mult, toate domeniile sunt la pamant. dar agricultura cel mai rau.asi gasi o modalitate de cumparare de locuinte pentru tineri, si locur de munca mai mult ...sunt multe, foarte multe de facut!

| adryan a răspuns:

In primul rand, nu cred ca as fi vreodata prim-ministru al Romaniei, dar in principiu as schimba destul de multe in privinta economiei nationale, m-as inconjura de cei mai buni consilieri economisti si financiari care sa ma indrume in deciziile cele mai optime pentru tara, as eradica nepotismul, spaga si afacerile paguboase cu statul a diferitilor oameni din guvern si parlament.
As umbla putin si la salarii, reforma educatiei si justitiei si as epura la maxim pe cei care freaca menta prin guvern si parlament.

| adrian_4099 a răspuns:

Daca as fi primul ministru al Romaniei (Doamne Feri!) as schimba doar 2 lucruri:
1. Mentalitatea romanilor in general despre munca si lucrul bine facut!
2. Mentalitatea politicienilor in special despre competenta, cinste si ierarhia corecta a valorilor (toate 3 componente mai ales cu referire directa la ei)!
Restul (toate de bine!) ar veni de la sine!

| papushik a răspuns:

1. Curatenie in institutii (sa fie angajati cei harnici, nu cei care stau degeaba; sa fie concediati toti spagarii si toti "influientii");
2.Curatenie in locurile publice (as aplica amenzi drastice chiar si pentru cei ce arunca pe jos chiar si o hartie);
3.As construi mai multe gradinite si locuri de joaca (as darama cate o crasma "non euro" pentru fiecare loc de joaca; si as avea ce);
4. As rezolva problema parcarilor (nici pe trotuar nu poti trece, mai ales daca esti cu un carut; dar daca ESTI in carut?);
5. As "inaspri" paza pe strazi (la fiecare colt sa fie cate un politist, fie el si comunitar);
6. As introduce consilierea psihologica OBLIGATORIE in institutiile de invatamant si nu numai (bineinteles pentru fiecare buzunar);
PS: Daca nu as reusi, m-as impusca si as ajunge intr-un loc perfect, unde nu ar trebui sa schimb nimic.

| madalin999 a răspuns:

Daca as fi prim-ministrul Romaniei, as face drumuri pentru ca nu avem; as scoate tezele astea cu subiect unic, ce ne mananca zilele; as organiza concursuri pentru tinerii care au talente si ne-am face cunoscuti in lume.winking

| karmine a răspuns:

Aş putea spune atâtea. Să promit că o să fac una şi alta. Dar adevărul e că habar nu am cum e să am atâtea responsabilităţi în mâini şi cum să le fac faţă. Eu nu mă simt pregătită să schimb ceea ce consider eu în momentul actual că autorităţile nu fac bine. Probabil cei mai mulţi sunt în situaţia mea. Şi, la fel de probabil, mulţi din cei care au deţinut funcţia de prim-ministru au întâmpinat aceleaşi probleme, iar la finalul mandatului fiecăruia toţi am aruncat cu roşii în aceşti oameni. E nevoie de un om hotărât care să preia frâiele Guvernului, care să ştie ieşirea din orice situaţie limită. Într-un astfel de om m-aş încrede că poate schimba ţara şi o poate aduce pe un făgaş bun. Eu nu am calităţile necesare şi nici politicienii din scena politică de astăzi, din păcate.

| 06031985 a răspuns:

Buna...sincer nu stiu .si nu as vrea sa fiu un prim ministru,, in general toti sunt corupti... dar cei care sunt pot schimba f multe...

| olteanu a răspuns:

Interesanta intrebare...pai as schimba foarte multe.as ajuta copii sa faca cant mai interesante concursuri, tinand cont de poluarea care exista in tara noastra as face activitati pentru stangerea gunoaielor din paduri acestia fiind rasplatiti in anumite feluri! fiind o eleva de liceu as face o renovare in scolile care nu arata prea stalucitor! Si inca o problema foarte grava problema drumurilor care trebuiesc renovate si cea transportului in comun as pune mult mai multe! va multumesc ca am putut sa mi exprim parerea big grin chiar imi doresc sa castig!:*

| realista a răspuns:

1 Pana sa ajung sa am aceasta functie, de prim-ministru am fost si copil. Si stiu ce a insemnat pentru mine si pentru parintii mei o alocatie de 40RON. Desi ambii parinti erau salariati! Adesea ma gandesc la cei care sunt nevoiti sa supravietuiasca o luna intreaga dintr-o astfel de suma, la cei ai caror parinti nu au nici un venit...si ajung la concluzia ca, ceva trebuie facut URGENT!
2 I-as indemna pe cetateni: Consumati produse 'made' in Romania! De ce sa cumparam mere turcesti? Pomul numit mar este intalnit si pe meleagurile noastre! Si chiar exista foarte multe soiuri si aici la noi. Acesta este doar un exemplu! Deci sa mai spunem nu importurilor de acest gen!
3 Candva, agricultura, era cea care ne situa printre primele locuri, la capitoloul "Tarile europene cu cel mai mare potential agricol''. Acum, insa, mii de hectare de pamant sunt lasate in paragina, sectorul agricol fiind din ce in ce mai putin exploatat! Ma gandesc, ca niste prime, un ajutor, anual alocat ''taranului roman'', l-ar face pe acesta sa gandeasca de doua ori inainte de a-si raspunde la intrebarea: ''Mai merita sa fie muncite pamanturile?''
4 Coruptia este omniprezenta si in floare! Imi este dat sa vad, aproape zilnic, cum indivizi care gratie traficului de carne vie au ''faima'', bani si masini pretentioase, oameni ce ''scot'' bani din afaceri ilegale, sunt salutati respectuos de asa-zisii ''oameni ai legii''. Oamenii de rand ce ar putea face, decat sa ii evite pe acesti oameni si sa isi doreasca ca intr-o buna zi sa fie facuta dreptate? La noi permisele-s pe bani..., in schimbul unui minut de atentie din partea domnului doctor trebuie sa oferi o atentie! Aproape tot, in Romania, fiind un fel de ''exchange''. Daca as putea as strecura cumva in mintea romanilor ideea de ''claustrohotie''!
Iata! Acestea ar reprezenta cam 20% din multitudinea de probleme, carora as incerca din rasputeri sa le gasesc o solutie corecta, intr-un timp convenabil!

| livia_2177 a răspuns:

A-si incerca sa fac lumea sa zambeasca.sa nu mai simta grija greutatilor, bineinteles printr-un salar mai bun si nu a-si permite oricui sa-si deschida oricine firme la noi in tara sa-si bata joc de noi