As investi in turism...stiind ca Romania este o tara cu foarte multe locuri frumoase de vizitat... dar ...straini nu prea vin sa o viziteze din cauza ca nu exista reclama pentru alte castele in afara de Bran alte cetati deoarece sunt foarte multe si in ultimul rand din cauza hotilor deoarece Romania este famata din aceasta cauza...
Stiind ca straini sunt foarte interesati de lucrui medievale castelele si cetatile ar fi ceva minunat...si ingrijirea castelelor si cetatilor ar trebui sa fie facute mai des...
Succes la voturi...
As incerca sa fac mai multe case pentru copii, institutii, si mai ales sa ajut batranii bolnavi.In al doilea rand as ajuta oamenii saraci dandu-le bani sa-si faca case, sa duca o viata normala. Ce as schimba:as schimba comportamentul elevilor fata de profesori si viceversa.Scolile sa arate cat mai bine, sa aiba cantina, sali de dus, sa avem tot ce ne trebuie. Cei de la stat sa imparta mancare celor saraci pe strada, salariatii sa fie multumiti de castigul lor, minimul fiind de cel putin 15-20 milioane pe luna.
Un set de masuri zic eu de bun simt:
1. a-s face o verificare prin corpul de control al primului minstru a tuturor oamenilor politici, afaceristi.
2. a-s propune modificarea codurilor astfel:cei prinsi cu ocaua mica li se vor confisca averile si in plus vor face puscarie intre 15-20 ani;
3. daca respectivul a avut o functie publica va fi condamnat de la 25 de ani in sus;
4. a-s aduce inapoi trupele plecate pe fronturi straine;
5. a-s coopta in guvernul meu doar oameni de o profesionalitate ireprosabila;
6.si nu in ultimul rand cred ca a-s uita tot ceea ce am promis mai devreme, iar pe toti prietenii mei i-as face ministri.
As reface cateva legi, poate cele mai importante, in momentul actual romania trece printr-o criza existentiala si are nevoie de tineri cu o gandire constructiva, doar voi, tinerii, mai puteti schimba ceva in romania.am sa expun doar cateva dintre schimbarile pe care eu le-a face.
-un pachet de legi privind femeile si barbatii maltratati psihic si fizic
lege pentru protectia copiilor si a mamelor singure
fonduri speciale pentru categoriile de mai sus, schimbari radicale privind asigurarile medicale, gratuitate absoluta elevilor si adolescentilor pana in 18 ani, studentilor, persoanelor cu handicap fizic si psihic si a celor cu boli cronice si pensionarilor
burse speciale pentru elevii si studentii cu talente
introducerea eticii, ca materie de studiu
schimbari radicale in ordine si paza(politie, jandarmerie...)
legi stricte pentru corupti si coruptori.pentru o sustinere echilibrata a punctelor de mai sus este nevoie de finantare, care se poate face cu sprijinul fondurilor europene
cam atat, restul vine de la sine, datorita schimbarilor de mai sus.de fapt as schimba foarte multe, dar cele de mai sus mi se par cele mai importante in contextul actual.
Ca sa ajung prim-ministru trebuie mai intai sa ma inscriu intr-un partid. cred ca as prefera PSD-ul. in decurs a catorva ani buni, dupa c te cunoaste lumea( vorbesc la nivel de tara), as candida. oricum...nu este asa d usor precum cred altii aceasta functie. premierul are aproape tot munca presedintelui p capul sau. pe fiecare dintre noi ne macina cate ceva, cate ceva cu care sa contribuim la schimbarea Romaniei, dar un singur om nu poate schimba o natiune intreaga. DA, dca ar fi sa schimb ceva atunci acel ceva ar fi salariile mari ale bugetarilor...se poate ca un judecator sa primeasca mai mult decat presedintele? da, in romania... ce as mai schimba ar tine de circulatie...amplasarea radarelor fixe in toata tara, nu doar in orasele mari... sunt multe de schimbat, dar este aceeasi poveste ca si cu legiile. se voteaza o lege, intra in vigoare, dar nu este respectata... oare o sa ne simtim vreodata ca si o tara membra UE? sau mai bine zis ...ca si cei din occident...
Sincer, daca as fi prim-ministru as fura la fel de mult, poate mai mult decat fura cel care e acum DAR as incerca sa fac ceva si pentru tara. Daca tot am functia asta sa duc si eu o viata buna dar sa incerc sa o fac si pe a altora, nu?,
As incepe prin a face o mai buna organizare a desfasurarii lucrurilor, a stabili prioritatiile, a schimba imaginea acestei tari. As veni cu propuneri noi, atragatoare, pentru a stimula cetatenii.
Despre acest subiect ar fi multe de spus deoarece sugestii ar fi multe pe diferite domenii: de exemplu in domeniul educatiei ar trebui ca in programele scolare sa fie mai putine informatii dar si mai interesante; mai multe programe de informare, de promovare a lucrurilot pe care ne intereseaza cu totii. in domeniul muncii ar trebui sa fie cat mai multe locuri de munca in special pentru cei tineri care vor sa se afirme..as educa societatea..mai mult respect si as face ca lucrurile sa fie mai simple (de exemplu sa nu fie asa multe proceduri pentru adoptarea unui copil) Si nu in ultimul rand as face un registru medical pentru donatii in care daca cineva are nevoie urgenta de un transplant sa nu fie necesar sa treaca ani pentru a-si gasi un donator sau din pacate sa moara stiind ca putea fi salvat
In concluzie as merge pe principiul : orice decizie as lua m-as pune in locul persoanelor respective sa vad daca e bine sau e rau; as vrea sa creed o legatura intre om si societate, pentru ca daca omul e multumit, el poate da un mai bun randament in activitatile pe care le desfasoara.
As face ca omul sa fie fericit in tara lui! Dorinta lui sa fie si a noastra.
(ar parea ca un discurs politic, plin de promisiuni in vant, dar cel putin mie mi-ar pasa si totusi acesta e un bun inceput)
As incepe prin a face o mai buna organizare a desfasurarii lucrurilor, a stabili prioritatiile, a schimba imaginea acestei tari. As veni cu propuneri noi, atragatoare, pentru a stimula cetatenii.
Despre acest subiect ar fi multe de spus deoarece sugestii ar fi multe pe diferite domenii: de exemplu in domeniul educatiei ar trebui ca in programele scolare sa fie mai putine informatii dar si mai interesante; mai multe programe de informare, de promovare a lucrurilot pe care ne intereseaza cu totii. in domeniul muncii ar trebui sa fie cat mai multe locuri de munca in special pentru cei tineri care vor sa se afirme..as educa societatea..mai mult respect si as face ca lucrurile sa fie mai simple (de exemplu sa nu fie asa multe proceduri pentru adoptarea unui copil) Si nu in ultimul rand as face un registru medical pentru donatii in care daca cineva are nevoie urgenta de un transplant sa nu fie necesar sa treaca ani pentru a-si gasi un donator sau din pacate sa moara stiind ca putea fi salvat
In concluzie as merge pe principiul : orice decizie as lua m-as pune in locul persoanelor respective sa vad daca e bine sau e rau; as vrea sa creed o legatura intre om si societate, pentru ca daca omul e multumit, el poate da un mai bun randament in activitatile pe care le desfasoara.
As face ca omul sa fie fericit in tara lui! Dorinta lui sa fie si a noastra.
(ar parea ca un discurs politic, plin de promisiuni in vant, dar cel putin mie mi-ar pasa si totusi acesta e un bun inceput)
Probabil as infiinta un oras al romiilor...si nu fac discriminare, dar m-am saturat sa aud in fiecare zi ca tiganii fac legea de obicei.ca si la mine in oras.nimeni nu se pune cu ei...ranesc multe persoane, politia ii cauta in zadar, iar ei sunt de negasit! baga multe persoane in spital, iar ei nu platesc cu nimic.in plus, unii si-au facut castele si au cate 7 masini din bani scosi...necurat.din ce am auzit iau fete si le duc la produs.Nu mi se pare corect.Nici atunci cand ei fura prin alte tarii, si pentru ca traiesc in Romania, sunt acuzatii romanii pentru furturile si tot ce mai fac ei.
Daca as fi primul-ministru al Romaniei? Nu stiu ce sa zic, cred ca as face mai multe parcuri, unde copii sa se poata juca, scolile le-as moderniza, as scoate tezele care dau de cap elevilor, as asfalta soselele si drumurile, as marii alocatiile. Dar in primul rand as vrea sa fac LUMEA MAI BUNA [ desi nu cred ca o sa reuseasca cineva sa schimbe lumea in bine, decat in rau avand in vedere ca au loc in fiecare minut si la fiecare colt de strada hoti, drogati, etc. ]
As interzice consumarea drogurilor si fabricarea tigarilor!
As da o lege ca mamele sa nu-si mai arunce copii la gunoi sau in orfelinate, iar pentru mamele care isi doresc copii, dar nu au cum sa-i creasca as da o suma de bani in fiecare luna plus lapte si alte alimente necesare copilului!
I-as pune pe hingheri, sa ia toti cainii vagabonzi si sa ii bage intr-un adapost, dandu-le hrana necesara!
As ieftinii medicamentele, ca batranii sa le poata cumpara, pentru ca unii varstnici din Romania au pensiile foarte mici si nu cred ca isi pot permite medicamentele scumpe care costa cate 3-4 sute de mii de lei [ vechi ]! [ am dat un exemplu de o suma...]
Si cum ziceam as marii pensiile si alocatiile.
As creea mai multe locuri de munca pentru tinerii care vor sa munceasca in timp ce sunt si la facultate, etc...
As schimba multe, daca as fi primul-ministru, dar din pacate nu sunt si nici nu voi fi vreodata, dar pacat de tara noastra si de cel care ne conduce, pentru ca nu face NIMIC in privintele astea, face ce face, doar ca sa ii fie lui mai bine, nu tarii
Daca as fi primul-ministru al Romaniei as schimba mentalitatea parlamentarilor, as construi mai multe locuri de munca, as pune accentul pe traditia si bogatiile acestei tarii.As construi mai multe case pentru oamenii saraci, as face reforma in invatamant si justitie.As mari salariul mediu pe economie as face reforma IN SISTEMUL SANITAR Deoarece consider ca medicii sunt platiti pentru a ajuta oamenii, nu pentru a lua spaga.Mai pe scurt as pune accentul pe nevoile cetatenilor saraci nu a celor bogati.As face spitale mai mari si cu aparatura mai performanta si as renunta la tezele unice, as mai ieftini cartile si mancarea.Am 11 ani, mi-am zis si eu parerea...
Si as face un site de pe care ai putea citi online toate cartile din lume.
Daca as fi prim ministru as crea locuri de munca pentru romanii din tara si strainatate si as readuce agricultura la viata, sa nu mai importam atatea produse "bolnave". Pacat de pamantul pe care il avem la dispozitie, Romania fiind invidiata de foarte multe tari din Comunitatea Europeana pentru aceasta.
As schimba in primul rand strazile sh cladirile vechi...as gasi un loc d munca pentru fiecare persoana...as ajuta oamenii nevoiasi...mai ales copii care nu ceea c le trebuie...sh m-as axa p educatia copiilor...deoarece ei inseamna viitorul... dar nu as profita de functia mea in afacerile mele personale cum fac altii in ziua d azi
As pune nmai mult pret pe cultura, as sponsoriza scolile si spitalele, pentru ca stim cu cotii in ce situatie sunt. In al doilea rand as incerca sa fac ceva in legatura cu mentalitatea proasta a romanilor despre tara lor. Toti pleaca, spunand ca este o mizerie si ca nu se merita sa traiesti in ea, dar tot ei o murdaresc, ei fura, ei inrautatesc reputatia Romaniei in ochii celorlalte tari din UE. Romania, pentru a ajunge sus, nu are nevoie de lucruri bune, ci de oameni care sa o iubeasca. Iubind-o, lucrurile bune vin de la sine. Ori noi nu avem asa ceva... In al treilea rand, as mai reduce din taxe; in curand o sa ajungem sa platim si aerul. Dar mai e mult pana ajung eu prim-ministru. I orice caz, extrem de buna intrebare, Alina!
Daca as fi primul ministrul al Romaniei as schimba multe. In primul rand as incerca sa explic oamenilor ca tara noastra trebuie ingrijita si trebuie sa profitam de ceea ce avem aici. Ce tine de partea financiara. e mai greu putin .bani sunt dar sunt gestionati prost sau sunt in buzunarele unora sau altora... Ca primul ministru al Romaniei mi ar placea sa organizez cat mai multe intalnri in aer liber cu oameni de tot felul! nu mai asa poti afla de ce e nevoie, ce nu e bine, unde trebuie lucrat si unde nu. Locurile de munca. un subiect care apasa pe toata lumea ...si pe mine chiar. nu ma pot angaja pentru ca se cere experienta! la varsta de 20 de ani ...cam greu .se cere experienta de 2 sau chiar 3 ani. Asadar locurile de munca pentru tineret ar trebuie sa fiu undeva in fruntea listei. As schimba toti oameni din parlament, guvern. instituti de stat etc. Avem nevoie de tineret. cu idei realiste si dorinta de BINE! Sa i punem pe domni care si au umplut buzunarele intr o cutie si sa i lasam acolo, sa le aratam ca suntem destepti si avem ideei .as putea sa scriu aici... Dar posibilitatea ca EU sa ajung Primul ministru al Romaniei este... 0... Mircea Badea are o vorba .TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL! are perfecta dreaptate.
Romanii sunt entitati distincte de gandire, perceptie, interpretare... ei nu converg ...deci as face tot ce imi sta in putinta ca sa descopar valorile (pentru. a rafina, cizela educatia), credinta(pentru. ai apropia de divinitate) ...cred ca acestea sunt punctele principale...societatea romaneasca are o efervescenta, dar datorita faptului ca nu are o orientare, se pierde in relativism(mai ales cel promovat de politicieni...)... poate ca relativismul este bun in situatia generala geopolitica, economie mondiala, etc... dar daca nu are o orientare - nu duce nicaieri. Noi nu trebuie sa "practicam " relativismul in relatia cu Dzeu, romanii poate ar trebui sa isi clarifice relatia OM-NATURA-DZEU. Normal eu cred in potentialul poporului roman, dar totusi sa fim modesti si sa recunoastem ca nu suntem capabili de multe lucruri...
Te rog sa citesti cu atentie pentru ca os sa iti placa :
As schimba tot... in romania situatia din orice domeni e la nivelol broastei... nici un partid nu face ceea ce zice! Desi nu exista perfectiune nicaieri, totusi ne-am putea schimba putin.
1.As schimba guvernul!
Si
2.As face niste asazise reforme pentru a putea schimba situatia in multe domenii, mai ales invatatura si cercetare( considerate domenii neproductive la noi!, dar sunt cele mai productive pentru a se dezvolta rapid si corect o tara), pentru ca populatia care ne urmeaza sa traiasca si ea bine.
3. As pune o taxa vamala pentru toate produsele care vin din strainatate pentru ca dupa aia oamenii sa cumpere totul de la noi, si nu din china... si economia noastra ar creste considerabil! ( Ne e mila de chineji... dar totusi, nici chiar asa... nu e vina noastra ca ei sunt peste 1 miliard! )
AvalohAlyn întreabă: